Els projectes «Forest4Local» i «Ponent Actiu» invertiran 6,9 milions per a gestió forestal i biomassa

La iniciativa del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, que compta amb una subvenció dels fons europeu, també beneficia la Cerdanya

Redacció / ACN
15 de juny del 2017
Actualitzat a la 1:57h
Imatge d'un bosc
Imatge d'un bosc | ACN

Aspecte de la reunió convocada a la Diputació amb els consells comarcals. Foto: ACN.


El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha convocat aquest dimarts una reunió de coordinació amb els representants dels deu consells comarcals beneficiats amb els ajuts del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per desenvolupar els projectes Forest4Local i Ponent Actiu. Les dues iniciatives suposaran una inversió total de 6,9 milions d'euros, dels quals 3,4 milions estan subvencionats pels fons europeus.

El projecte d'instal·lacions de biomassa Forest4Local abasta 66 municipis de les comarques de la Val d'Aran, la Cerdanya, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, mentre el projecte de dinamització turística Ponent Actiu beneficia 58 municipis de l'Urgell, el Pla d'Urgell, el Segrià i les Garrigues.

La Diputació de Lleida va mantenir reunions de treball amb els consells comarcals de la demarcació per avaluar tots els projectes que eren susceptibles de presentar-se a la línia d'ajuts de la nova convocatòria i així presentar les millors iniciatives. Un cop obtingudes les subvencions, segueix la mateixa dinàmica per coordinar la posada en marxa dels projectes.

Les actuacions beneficiàries reben un finançament de fins al 50% del cost total de la inversió. L'altre 50% es distribueix en un 25% que assumeix el propi consistori i un altre 25% que aporta la Diputació de Lleida.

El projecte Forest4Local té a veure amb la necessitat d'afavorir el pas cap a una economia baixa en carboni a través de les energies netes com ara la biomassa. Preveu una inversió de 3,9 milions d'euros, la meitat dels quals els aportarà el FEDER. El segon projecte, Ponent Actiu, està vinculat amb l'objectiu compartit de conservar i promoure el patrimoni natural i cultural. Preveu una inversió de gairebé quatre milions d'euros, dels quals 1,6 provindran de fons europeus.