Mor un nou vedell de la Ramaderia Pifarré, que continua amb el camí bloquejat

Els propietaris asseguren que estan preocupats per la capacitat de la fosa

Redacció
15 de juny del 2017
Actualitzat a la 1:54h
Imatge del vedell mort
Imatge del vedell mort | Ramaderia Pifarré
El dimecres 14 de juny ha estat donat de baixa un altre vedell a Ramaderia Pifarré. A finals de maig la família Pifarré va entrar un grup de vedells i aquest juny ha sofert, amb aquesta darrera, dues morts a la granja. El ramader Carles Pifarré ha anat a les oficines comarcals del DARP a Lleida per notificar la defunció i demanar les mesures sanitàries oportunes.

La família assegura que està preocupada per la capacitat de la fosa de cadàvers , que cada cop està més plena. Anteriorment ja s'havien enterrat en calç viva altres vedells seguint el protocol del DARP i que la fosa té capacitat per pocs animals més.

Els ramaders recorden que aquesta situació els provoca "molt enrenou que s'afegeix al greuge productiu i comunicatiu que pateixen des de fa 20 mesos. Els camions de gran tonatge que porten farratge, palla, pinso i animals fa 20 mesos que no poden accedir a l'explotació ramadera". Aquesta situació, diuen els propietaris de l'explotació, ha ocasionat considerables pèrdues econòmiques als ramaders i la reducció important del nombre de vedells a la granja per poder fer-la sostenible en la situació actual.