El professor de filosofia de Lleida demana perdó i agafa la baixa

Els estudiants accepten les seves disculpes i Ensenyament descarta sancionar-lo

Imatge d'uns estudiants manifestant-se aquest dimecres
Imatge d'uns estudiants manifestant-se aquest dimecres | ACN
Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:23h
El professor de filosofia de l'Institut Samuel Gili Gaya de Lleida, centre de la polèmica aquesta setmana, ha demanat disculpes aquest divendres als seus alumnes per les paraules homòfobes que va expressar dilluns a classe. El mestre s'ha reunit aquest matí primer als Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida amb el director dels SS. TT. Miquel Àngel Cullerés; la directora de l'institut Samuel Gili i Gaya, Carme Panadès; l'inspector en cap d'Ensenyament i l'inspector del centre educatiu, per expressar-los el seu penediment.

Després ha reiterat les disculpes davant els alumnes, als quals ha llegit un escrit al respecte. El professor, de 64 anys i amb problemes de cor, ha agafat la baixa a causa de la seva patologia agreujada per la situació viscuda. Els alumnes han acceptat les disculpes del professor i el departament, en considerar que la mediació ha donat els seus fruits, no sancionarà el docent. Cullerés també s'ha reunit per aquests fets aquest matí amb l'associació Colors de Ponent, que li ha expressat el seu malestar per les paraules del mestre a classe.
 
El professor de filosofia de Lleida no ha anat a classe des de dimecres, després que dimarts els alumnes denunciessin que dilluns, durant la classe, el mestre va qualificar d'"antinaturals" les relacions entre persones del mateix sexe. També va dir que l'amor entre dues persones del mateix sexe era amistat, no amor; que l'amor entre era un home i una dona i que l'homosexualitat era una patologia i "una malaltia". Més de 200 alumnes dels instituts Màrius Torres, Joan Oró i Samuel Gili Gaya de Lleida, es van manifestar dimecres al Camp Escolar per rebutjar aquestes paraules.