Arrenquen les obres de reforma de l'estació de tren de la Pobla de Segur

Les primeres tasques han consistit en la neteja i el desenrunament de l'interior de l'edifici

Redacció
07 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:55h
Detall de l'estat actual de l'edifici de l'estació de la Pobla de Segur
Detall de l'estat actual de l'edifici de l'estació de la Pobla de Segur | Jordi Ubach
Ja han començat les obres de reforma de l'estació de tren de la Pobla de Segur, uns treballs que han de permetre a l'edifici acollir una oficina de turisme, un centre d'interpretació de Boumort i Collegats i un punt de venda i lloguer de bicicletes de muntanya. Les primeres tasques han consistit en la neteja i el desenrunament de l'interior de l'edifici.

L'obra, coordinada pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i finançada majoritàriament amb fons europeus Interreg i també amb una partida de la Generalitat, té un pressupost d'uns 328.000 euros i consisteix en la rehabilitació de l'estructura de l'edifici, de la façana i de l'adequació de l'espai per acollir els serveis que oferirà el nou equipament.

L'estació de la Pobla de Segur és de propietat municipal des de mitjans de 2015, quan Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) va cedir l'edifici per tal que l'Ajuntament el pogués explotar. Aquesta estació terminal, situada a l'entrada sud del poble, es va inaugurar el 13 de novembre del 1951, moment des del qual va estar operativa.