Un capellà del Fòrum Ondara critica l'actitud «inamovible» del bisbe Novell

Alerta que afirmacions com les de la glossa del 21 de maig allunyen a la gent jove de l'Església i lamenta que Novell només hagi demanat disculpes sense rectificar

El capellà Eduard Ribera
El capellà Eduard Ribera | ACN
Redacció
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:18h

Eduard Ribera, fent declaracions a l'ACN Foto: ACN


Un capellà que forma part del Fòrum Ondara, a la Segarra, Eduard Ribera, ha criticat obertament les declaracions del bisbe de Solsona, Xavier Novell, on vinculava l'homosexualitat en els joves amb l'absència de la figura paterna i li ha recriminat la seva
​"actitud inamovible" que l'ha portat a no fer marxa enrere i a només demanar disculpes sobre el que va dir. Ribera ha alertat que polèmiques com les que ha protagonitzat Novell les darreres setmanes fan un flac favor a l'Església ja que provoquen que augmenti encara més la distància amb la societat civil, sobretot amb la gent més jove. És per això que Ribera ha demanat a Novell que aposti més per la via del diàleg i que segueixi el model del Papa Francesc que "sempre és positiu" i el missatge que dóna és que "cal estar al costat de la gent".

Eduard Ribera és el rector de les parròquies de Tordera, la Curullada, Fonolleres, Granyanella, Granyena, la Sisquella, Sant Pere dels Arquells, Pallerols i Montfà, totes elles a la comarca de la Segarra. Ha recordat que al seu dia el Fòrum Ondara ja va manifestar el seu desacord amb les declaracions del bisbe sobre l'homosexualitat així com que la polèmica engendrada "estorva al treball pastoral" del dia a dia. Segons Ribera, en aspectes com aquest és millor "suavitzar que posar vinagre", i "comprendre i acompanyar abans de denunciar".

Com a membre del Fòrum Ondara però també a títol personal, ha volgut emfatitzar encara més la crítica al bisbe Novell i li ha retret la seva postura inamovible que fa que només hagi demanat disculpes sobre el que va dir i no hagi fet una rectificació. Ribera creu que Novell "té tot el dret a expressar la seva opinió", però li recorda que una cosa és que ho faci ell com a ciutadà i l'altre com a membre de l'Església, on "cal una alra forma de fer". És per això que considera que perjudica al catolicisme, ja que les declaracions que va fer només serveixen "per fer guanyar distància, sobretot amb la gent més jove".

Mossèn Ribera alerta que la situació de l'Església en alguns punts com la Segarra pot semblar en alguns moments "que s'està acabant", ja que la majoria de capellans són grans i alguns amb problemes de salut. És per això que veu difícil el futur i és partidari d'una altra forma de fer de la de Novell, apostant més pel diàleg i el respecte a la diversitat.

En aquest sentit, s'ha referit a episodis com la protesta que hi va haver a Tàrrega fa quinze dies que va obligar al bisbe Novell a sortir escortat per la policia de l'església després d'oficiar confirmacions, o la declaració de persona "no grata" per part del ple de la Paeria de Cervera. Segons Ribera, això "sap greu" i més si es té en compte que Novell és el bisbe més jove d'Espanya i sembla que hauria "d'estar molt al costat de tots els problemes".