Mor un altre vedell a la Ramaderia Pifarré, que encara té el camí bloquejat

Els propietaris de l'explotació demanen una solució després de 20 mesos

Redacció
05 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:31h
Imatge del vedell mort
Imatge del vedell mort | Ramaderia Pifarré
Un dels vedells de la Ramaderia Pifarré de l'Horta de Lleida ha mort aquest dilluns en el que és un nou cas de mortalitat d'un animal de l'explotació, un fet que es deriva de la situació de bloqueig comunicatiu que pateix l'empresa des de fa 20 mesos pel tall del camí d'accés a la via municipal de la "Serra de Canyelles". Aquesta situació està en vies de resolució judicial però la granja segueix enclavada i només té sortida a un camí de terra que és una via de manteniment d'ADIF.

Aquesta esmentada via de servei propietat d'ADIF té prohibit el pas de camions i vehicles de gran tonatge per ser un camí amb el ferm defectuós i impracticable per aquests tipus de vehicles. En aquest context, el ramader Carles Pifarré ha presentat els documents d'identificació del vedell mort a l'oficina comarcal del DARP per tramitar la seva defunció i demanar l'aplicació de les mesures sanitàries corresponents davant la situació d'un animal mort a l'explotació ramadera. En altres ocasions i de manera excepcional la Direcció d'Agricultura del DARP ha emès informes especials per activar el protocol d'enterrament en granja, una mesura del tot excepcional causada per la situació d'incomunicació de l'explotació agrària de l'Horta.
 
Segons els ramaders, han fet molts esforços per fer sostenible la granja en aquests mesos de bloqueig. Han reduït el nombre de caps de l'explotació i sobreviuen al 30% de la seva capacitat real. Tot i això asseguren que és inevitable que hi hagin episodis de mortalitat però que és "molt vergonyant haver d'enterrar animals a la granja, entrar el pinso setmanalment amb una carreta del tractor i haver de subsistir a l'espera que la justícia proposi una solució raonable que eviti el tancament de l'empresa familiar".