La Paeria pavimenta el primer camí a Lleida amb gairebé el 100% del material reciclat

El camí forma part del projecte de millora del ferm i de la seguretat de camins de l’Horta al qual l’Ajuntament de Lleida hi destina 150.000 euros

Imatge dels treballs de pavimentació
Imatge dels treballs de pavimentació | Paeria
Redacció
03 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:59h
L’Ajuntament de Lleida està realitzant els treballs que s’estan duent a terme al camí que va des de la N-240 a la partida Grealó, la primera actuació en un camí de Lleida que es fa amb gairebé el 100% del material reciclat. Aquest divendres el tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest camí, d’1,7 quilòmetres i 4,50 metres d’amplada, que forma part del projecte global de millora del ferm i de la seguretat de camins de l’Horta al qual l’Ajuntament de Lleida hi destina 150.000 euros.

Larrosa ha explicat que les obres de millora dels ferms de camins a l’Horta que s’estan executant s’ha projectat amb tres objectius: la millora de condicions de seguretat i comoditat del trànsit per als camins, l’adopció de solucions constructives sostenibles des del punt de vista de la conservació i establir procediments constructius sostenibles des del punt de vista medi ambiental.

La solució constructiva bàsica inclou dues operacions com són la reconstrucció de les capes de base dels camins amb el reciclat amb ciment dels ferms existents. Aquesta solució permet reduir les despeses en aportació de nous materials, el seu transport i les despeses corresponents a la generació i gestió de residus. Des del punt de vista resistent, el resultat són bases de ferms més resistents a les càrregues del trànsit i més insensibles a la presència d’aigua al subsòl. En segon lloc, la construcció de capes del paviment asfàltic amb material reciclat procedent d’altres obres de carreteres.

En aquest sentit, les mesures adoptades permeten la reducció de l’empremta del carboni (CO2) vers el processos constructius habituals i la reducció de l’aportació de nous materials, valorant que el 95% dels materials del nou ferm són reciclats.