Xavier Novell continuarà essent persona «non grata» a Cervera tot i les disculpes

L'alcalde de la capital de la Segarra, Ramon Royes, diu que prefereix esperar l'evolució del discurs del bisbe de Solsona

Redacció
01 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:15h
El bisbe de Solsona, Xavier Novell
El bisbe de Solsona, Xavier Novell | ACN
L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha valorat positivament les disculpes que ha comunicat aquest dijous al matí el bisbe de Solsona, Xavier Novell, en relació a la glossa del 21 de maig on relacionava l'homosexualitat amb l'absència de la figura paterna. Això no obstant, Royes no és partidari de retirar-li, a curt termini, la declaració de persona "non grata" a Cervera i prefereix més esperar quin serà el seu discurs en el futur.

El ple de la Paeria de la capital de la Segarra va aprovar una moció presentada pel mateix alcalde, del PDeCAT, el mateix dimarts per declarar Novell no benvingut a la ciutat i Royes creu en aquest sentit que les disculpes podrien haver arribat abans de fer-ho. Tot i les disculpes de Novell, Royes ha recordat que el bisbe ha dit que seguirà ratificant el discurs de l'Església en relació a l'homosexualitat.
 
Royes ha recordat que el discurs de la glossa de Novell són uns fets molt ''lamentables'' que s'haguessin pogut "reconduir" amb suficient temps abans del Ple de dimarts passat. La moció es va aprovar amb els vots a favor de 3 dels 4 regidors del PDeCAT, el regidor de la CUP, i el regidor no adscrit que forma part de govern i que a les eleccions es va presentar sota les sigles del PPC. El dos regidors d'ERC hi van votar en contra i MES, el PSC, els grups independents de SiF i INSE, i un regidor de PDeCAT es van abstenir.