El jutge accepta la denúncia contra el pub que va vetar l'entrada als joves de Down Lleida

El propietari declararà com a investigat el proper 15 de juny

Redacció
31 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:09h
La presidenta de Down Lleida, amb dos joves de l'associació
La presidenta de Down Lleida, amb dos joves de l'associació | ACN
El jutjat ha acceptat la querella de la fiscalia presentada contra els responsables del pub Fissure de Lleida arran de la denúncia feta el passat 10 d'abril per l'Associació Down Lleida. La fiscalia es va querellar contra el pub perquè considerava que s'havien vist vulnerats els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Ara, el jutjat d'instrucció 3 de Lleida s'ha fet càrrec del cas i ha cridat a declarar com a investigat per un presumpte delicte de discriminació el propietari del local el pròxim 15 de juny. El bar, situat al carrer Alfred Perenya de Lleida, va vetar en dues ocasions, concretament la nit de divendres 31 de març i la matinada del dissabte 8 d'abril, l'accés al local a un grup de joves amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals de l'associació.

Down Lleida també va denunciar els fets al departament de Benestar Social i l'Agència Catalana de Consum. Els Mossos d'Esquadra van anar al lloc al moment dels fets i van obrir una acta. El març de 2013 una discoteca de Sabadell tampoc va deixar entrar un grup de persones amb síndrome de Down.