Recorren la presó a l'acusat d'apunyalar al pit un jove després d'una discussió a Lleida

La defensa al·lega que no va haver intencionalitat homicida i que va ser la víctima qui es va dirigir al detingut per recriminar-li haver agredit el seu gos

Redacció
29 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:17h
La defensa del jove de 24 anys, nacionalitat espanyola i veí de Lleida, que es troba en presó preventiva per haver apunyalat al pit un altre noi després d'una discussió a Lleida ha recorregut la decisió judicial basant-se en els informes forenses i els testimonis. Tot i que la fiscalia insisteix en la voluntat homicida del detingut, el seu advocat, Joan Argilés, defensa el contrari. Explica que, segons els informes forenses, la ferida que va rebre la víctima va ser superficial, d'uns dos centímetres i que no va afectar cap zona vital no va requerir el seu ingrés a la UCI.

A més, afegeix, segons les declaracions dels testimonis i la mateixa víctima, va ser ell qui es va dirigir a l'agressor per demanar-li explicacions, la qual cosa, segons Argilés, demostra que no va ser l'acusat qui va anar cap a la víctima amb intenció homicida. Els fets van tenir lloc la matinada del 23 d'abril a la porta d'un bar de l'avinguda de les Garrigues, al barri de Cappont, quan la víctima va recriminar el detingut per haver donat una puntada de peu al seu gos.
 
La víctima va ser traslladada en estat greu a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, on va estar ingressat cinc dies. La ganivetada no va afectar cap òrgan vital, però es va produir molt a prop d'òrgans vitals i va causar-li una hemorràgia important. És per això que el jutjat va decidir enviar el jove a la presó de manera preventiva per un delicte de temptativa d'homicidi. Segons fonts pròximes al cas, la ràpida intervenció dels serveis d'emergència, així com dels Mossos d'Esquadra i els testimonis dels fets, va ser clau per evitar conseqüències majors.

Segons els testimonis, la víctima va deixar lligat el gos a la porta del bar i hi va entrar. Un cop a dins, una persona el va informar que un noi havia donat una puntada de peu a l'animal i va sortir per demanar explicacions a l'agressor. Segons els mateixos testimonis, va ser llavors quan el detingut va treure un ganivet i li va clavar al propietari del gos al pit. L'agressor va fugir del lloc amb una furgoneta juntament amb altres persones.

Gràcies a la descripció dels testimonis, els Mossos d'Esquadra van localitzar la mateixa matinada de diumenge la furgoneta al carrer Pius XII i al presumpte agressor a la plaça Galícia de Lleida. El noi, que no té antecedents, va passar el 25 d'abril a disposició judicial a Lleida i el jutge en va ordenar l'ingrés a presó.