El Servei Meteorològic inaugura una nova estació a Massoteres, a la Segarra

Amb aquesta ja són 186 les estacions automàtiques de l'SMC repartides arreu del país

Imatge de la inauguració de l'estació
Imatge de la inauguració de l'estació | SMC
Redacció
29 de maig del 2017
Actualitzat a la 1:38h
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el president de la diputació de Lleida, Joan Reñé, el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, i l’alcalde de Massoteres, Miquel Àngel Marina, han inaugurat una nova estació meteorològica automàtica (EMA), instal·lada al municipi de Massoteres (Segarra), a dos quilòmetres de Guissona i a 513 metres d'alçada. La instal·lació és el resultat d’un acord entre l’SMC i l’ajuntament, i s’ha concretat amb la signatura d’un nou conveni entre ambdues institucions.

Les dades meteorològiques de la nova instal·lació es poden consultar des d'avui mateix. Amb aquesta ja són 186 les estacions automàtiques de l'SMC repartides arreu del país. Les dades proporcionades pels diversos equipaments s’incorporen a una base de dades que permet realitzar tasques de vigilància meteorològica, estudis climàtics i recerca, entre d’altres.
Tramesa cada 30 minuts

La nova estació de Massoteres disposa de sensors per mesurar la temperatura i la humitat relativa de l’aire, la velocitat i la direcció del vent a 10 metres d’altura, la precipitació, la i la irradiància solar global.

La informació subministrada cada segon per tots aquests sensors s’enregistra cada 30 minuts i s’envia a la seu central de l’SMC a través de comunicacions GPRS. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades del servei i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts, tant manuals com automàtics. Per la seva ubicació i representativitat, l’EMA també permetrà donar resposta a una zona més àmplia del territori.