La Caixa beca un pallarès per estudiar als Estats Units

Jordi Feliu, de Figuerola d'Orcau, ha estat un dels 120 seleccionats a tot l'estat espanyol

Redacció
28 de maig del 2017
Actualitzat a les 2:36h
Els reis Felip i Leticia, amb tots els becats, van presidir l'entrega de les beques
Els reis Felip i Leticia, amb tots els becats, van presidir l'entrega de les beques | La Caixa
Jordi Feliu, un jove de 25 anys de Figuerola d'Orcau, és un dels 120 espanyols que ha rebut una beca de "la Caixa" per cursar estudis de postgrau a l'estranger. Els reis d'Espanya han presidit aquest dimarts l'acte de lliurament de les beques, un programa que arriba enguany a la seva 35a edició. ​

El pallarès es troba actualment cursant un doctorat d'Enginyeria Computacional i Matemàtica a Califòrnia (Estats Units). Feliu és Graduat en Enginyeria Civil i de Telecomunicacions Industrials per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i ha cursat un màster en Enginyeria de Camins, Canals i Ports en la mateixa universitat.

En la convocatòria d'enguany s'han concedit beques a candidats d'arreu de l'estat i de 30 disciplines diferents. Les més representades van ser enginyeries i tecnologia (20), economia i empresa (13), arquitectura (9), dret (9) i biologia molecular i bioquímica (8). A més, per tipologia d'estudis, 84 alumnes reben la beca per cursar un màster, 31 per a un doctorat i 5 per a estades d'investigació.

Les beques de "la Caixa" s'atorguen en règim de concurrència competitiva. Les sol·licituds han de superar una primera fase d'avaluació mitjançant el sistema de revisió d'experts, i totes les que reben les millors qualificacions són convocades per a una entrevista personal. En el procés de selecció intervenen professors universitaris amb experiència internacional en aquest tipus de processos d'avaluació.

Tant el nombre de sol·licituds rebudes com el rigor i el nivell d'exigència dels processos de selecció garanteixen que els candidats finalment seleccionats acreditin uns nivells d'excel·lència destacats i siguin admesos a les millors universitats del món.