Lleida disposarà d'una ambulància pediàtrica les 24 hores del dia

El Parlament ha aprovat per unanimitat la proposta de Ciutadans, que també beneficia a Girona i Tarragona | El vehicle estarà disponible els 365 dies de l'any

Imatge d'una ambulància
Imatge d'una ambulància | Jordi Jon Pardo
Redacció
26 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:58h
El Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat que Tarragona, Girona i Lleida disposin d'una ambulància pediàtrica les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any. Aquest dijous, la comissió de Salut ha acceptat la proposta de Ciutadans (C's) per tirar endavant aquesta mesura urgent per als territoris.

Jorge Soler, portaveu de la formació taronja en aquesta comissió, celebra aquesta aprovació, ja que considera que "és imprescindible per poder atendre els trasllats interhospitalaris de pacients pediàtrics crítics". En aquest sentit, ha recordat que fins ara, aquestes unitats només estaven ubicades a Barcelona i això suposava "una demora òbvia de temps que comporta i el risc d'empitjorament dels nens".

El mateix portaveu ha instat la Generalitat a "adoptar les mesures necessàries perquè el Centre d'Atenció Primària (CAP) Muralles de Tarragona torni a ser un Centre d'Atenció d'Urgències de Primària" i, per tant, "presti serveis d'urgències també en horari nocturn". Només el CAP Torreforta- La Granja, situat a la zona de Ponent, presta servei en horari nocturn i això "provoca que els malalts hagin de dirigir-se als serveis d'urgències de l'Hospital Joan XXIII o bé a l'Hospital Santa Tecla, col·lapsant el servei d'urgències".