El Comú denuncia que el govern de la Paeria ha perdonat multes als seus regidors

Assegura que té constància de sancions no pagades i que comportaven la pèrdua de punts del carnet

Imatge de Sergi Talamonte durant el ple
Imatge de Sergi Talamonte durant el ple | Comú de Lleida
Redacció
26 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:25h
El Comú de Lleida ha preguntat en el Ple de la Paeria d'aquest divendres quantes multes a regidors s'han donat de baixa i per quins motius. La formació ha recordat a l'alcalde, Àngel Ros, que la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) ha resolt que els edils del Comú tenen dret a obtenir la relació de les sancions imposades per la Guàrdia Urbana de Lleida que van ser donades de baixa per prescripció o per qualsevol altre motiu entre 2006 i 2016, alhora que ha indicat que s'han perdonat multes.

En aquest sentit, el grup municipal ha assegurat que hi ha multes prescrites a diversos regidors de l'equip de govern, i ha assegurat que hi ha una sanció que demostra que es va deixar prescriure una multa de 200 euros imposada el 27 de juny de 2011 a un regidor de l'actual equip de govern. La multa, de tipus "greu" hauria d'haver comportat també la retirada de 3 punts del carnet de conduir.

​Davant d'aquest fet, els comuns consideren un "menyspreu a la ciutadania la falta d'explicacions davant aquest tracte de favor a regidors de la corporació" alhora que creuen que és "del tot improcedent deixar prescriure sancions que en cap cas són conseqüència ni tenen res tenen a veure amb l'exercici del càrrec públic".

​Davant d'aquesta acusació, l'alcalde Àngel Ros ha assegurat que preguntarà per aquesta qüestió i comunicarà al Comú si hi ha alguna multa d'algun regidor de l'equip de govern que hagi prescrit.