Un veí d'Esterri d'Àneu amb leucèmia fa una crida trobar un donant

Cinc mesos després de rebre el diagnòstic, encara no ha trobat cap donant compatible

Redacció
26 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:46h
Imatge general d'Esterri d'Àneu
Imatge general d'Esterri d'Àneu | Jordi Ubach
"L'únic que em pot salvar és un trasplantament de medul·la". Aquest és el missatge de Quim Reverter, veí d'Esterri d'Àneu. Segons explica a Segre, des que al gener li van diagnosticar leucèmia els metges el van avisar que necessitaria un trasplantament, però encara no han trobat cap donant compatible.

Per aquest motiu, Reverter, que treballa de guaita dels Bombers del departament d'Interior, demana la col·laboració de la ciutadania perquè "és un gest senzill que pot salvar vides". La UGT de Lleida, sindicat al qual està afiliat, ha enviat un correu electrònic a tots els membres de Catalunya, adjuntant una carta del pallarès, perquè se sumin a aquest gest solidari. 

En Quim Reverter, va ingressar el passat desembre a l'hospital de Tremp per una pneumònia, però els resultats d'una analítica van alarmar els metges. Després de diversos dies ingressat, va ser traslladat a l'Arnau de Vilanova, de Lleida, on li van confirmar el diagnòstic de leucèmia limfoblàtica aguda.

Reverter, que té dos fills de cinc i tres anys, explica que fins fa quatre anys aquest càncer era incurable, però que ara s'ha descobert una nova quimioteràpia que li pot donar una oportunitat. 

La donació de medul·la òssia

Per ser donant de medul·la només és necessari tenir entre 18 i 55 anys i gaudir d'una bona salut general. No obstant això, la Fundació Josep Carreras, que gestiona el Registre de donants de Medul·la Òssia, recorda que són especialment necessaris els donants joves d'entre 18 o 35 anys.