Peris nega haver dit que les torres de la Llotja tenien el visat i l'oposició exigeix una reunió del CNC

El PDECat demana la dimissió del president de Centre de Negocis i Convencions per haver mentit | Els arquitectes asseguren que un projecte bàsic no necessita l'aval del Col·legi d'Arquitectes

Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:10h
El PDECat, ERC-Avancem i la Crida-CUP reclamen que Rafael Peris doni explicacions després que hagi transcendit que el nou projecte per aixecar dues torres d'habitatges al solar annex a la Llotja de Lleida no compta amb el visat de Col·legi d'Arquitectes, "tot i que aquesta era una condició explícitament recollida al contracte de compravenda signat el 2007". Els tres grups de l'oposició recorden que el conseller delegat va assegurar en la darrera reunió del CNC, celebrada el 10 de maig, que el projecte sí estava visat, un extrem que ha negat Peris aquest dimecres.

Les tres formacions afirmen que "entre les obligacions de l'adjudicatari, l'article 14.2 del contracte especifica que a tal efecte l'adjudicatari vindrà obligat a trametre a la societat una còpia del projecte tècnic visat que es tingui intenció de presentar a l'Ajuntament de Lleida per tal d'obtenir la llicència d'obres". En aquest sentit, els tres partits proposen la impugnació dels acords del darrer consell d'administració del CNC i de l'acta del mateix "donat que el que es va dir en el marc d'aquesta reunió no es correspon amb la realitat". Al mateix temps, demanen que es faciliti informació actualitzada de l'estat del projecte i de les accions que s'estan duent a terme o es preveuen en el futur.

A la vegada, reclamen un informe del Col·legi d'Arquitectes de Lleida perquè dictamini si hi ha canvis substancials en el projecte presentat respecte al que va guanyar el concurs i també volen informació sobre les reunions mantingudes entre el conseller delegat i els responsables de la Sareb durant els anys 2015 i 2016.

El PDECat exigeix la dimissió de Peris per haver "mentit"

El PDECat han anat més enllà i han exigit la dimissió o la destitució de Rafael Peris com a conseller delegat del CNC, al qual acusen "d'haver mentit de forma descarada i evident, no només als regidors de la corporació municipal, sinó als membres del consell d'administració" després que Peris assegurés que el nou projecte sí estaba visat.

Els arquitectes asseguren que no és necessari el visat per a un projecte bàsic

L'equip d'arquitectes integrat per Patxi Mangado, Ramon Sanabria i Ramon Maria Puig que va guanyar fa deu anys el concurs per construir les dues torres a la Llotja i que ara també signa el nou projecte vol deixar clar que l'1 d'octubre del 2010 va entrar en vigor el Reial decret 1000/2010, de 5 d'agost, el qual determina la necessitat d'un nou visat col·legial obligatori tot i que "els projectes bàsics, que són el document requerits pels ajuntaments per iniciar la tramitació de les sol·licituds de llicència d'obres, van quedar fora de l'obligatorietat d'aquest visat".

En canvi, "els projectes executius sí que mantenen l'obligatorietat del visat col·legial i els ajuntaments condicionen, com fins aquell moment, l'eficàcia de la llicència municipal a la presentació del projecte executiu visat", remarquen.