Es reprèn el projecte de la nova estació d'autobusos de Lleida

Paeria, Adif i Generalitat han acordat recuperar el pla | El projecte comptarà amb totes les seves components urbanístiques, comercials i d'equipaments previstes

Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:39h
Imatge de la reunió entre Adif, la Generalitat i la Paeria
Imatge de la reunió entre Adif, la Generalitat i la Paeria | Adif
La ciutat de Lleida podrà tornar a posar en marxa el Pla de Millora Urbana de l'Estació, després del compromís que han assolit aquest dimecres l'Ajuntament de Lleida, Adif i la Generalitat en una reunió celebrada a Madrid, a la seu de l'administrador d'infraestructures ferroviàries. Segons ha informat la Paeria, el Pla de l'Estació de la capital del Segrià es reprendrà amb totes les seves components urbanístiques, comercials i d'equipaments, d'entre els quals destaca la futura estació d'autobusos.

Així mateix, es reactivarà la Comissió de Seguiment del Pla de l'Estació, que feia anys que estava inactiva i en properes dates es concretaran els seus integrants. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha qualificat la reunió de molt positiva i ha destacat l'actitud constructiva tant per part d'Adif com de la Generalitat per impulsar de nou aquest projecte, que havia quedat aturat per la crisi econòmica.
 
Segons ha informat l'Ajuntament de Lleida, per tal de reprendre el projecte es reactivarà la Comissió de Seguiment del Pla de l'Estació i properament es concretaran els seus integrants. Els objectius de la Comissió se centren en actualitzar els usos dels diferents polígons d'actuació de l'àmbit del Pla, treballar el procediment de desafectació dels terrenys d'Adif on s'ubicarà la terminal d'autobusos, buscar les fórmules de gestió més adients i posar calendari als diferents desenvolupaments, en particular al desenvolupament urbanístic i a l'execució de l'edifici en el soterrani en qual la Generalitat té previst construir la nova estació d'autobusos de la ciutat de Lleida.

Els representants de Lleida en la trobada d'aquest dimecres han explicat al president d'Adif, Juan Bravo, que la ciutat està desenvolupant el Pla d'Ordenació Urbana Municipal i han remarcat el lligam entre el nou POUM i l'àmbit del Pla de Millora Urbana de l'Estació.

A més d'Àngel Ros i Juan Bravo, la reunió ha comptat amb la participació del secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font; del diputat popular al Congrés, José Ignacio Llorens; del director general i del director de Patrimoni i Urbanisme d'Adif, Miguel Nieto i Alfredo Cabello, respectivament, a més del segon tinent d'alcalde i del director d'Urbanisme de la Paeria, Félix Larrosa i Joan Blanch, respectivament.