Una associació de cristians homosexuals denuncia «l'obsessió malaltissa» del bisbe de Solsona

L'ACGIL convida Xavier Novell a "deixar-se transformar" per arribar a "l'amor en plenitud"

El bisbe de Solsona, Xavier Novell
El bisbe de Solsona, Xavier Novell | Arxiu
Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:18h
L'Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (ACGIL) ha lamentat la "manca de sensibilitat evangèlica" del bisbe de Solsona, Xavier Novell, i la seva "obsessió malaltissa" contra les persones homosexuals. A través d'un comunicat, l'agrupació lamenta que no és el primer cop que se senten "profundament ferides" per Novell "com a persones cristianes amb diversitat sexual i de gènere".

Per l'associació, "tornar a l'argument obsolet de cercar causes de l'homosexualitat, com si fos una malaltia a evitar, ens retorna a èpoques i conceptes humans i científics que avui només sostenen les persones i les societats més inhumanes". A través d'un comunicat, l'ACGIL convida el bisbe a "deixar-se transformar" per arribar a "l'amor en plenitud". La glossa que va publicar Novell diumenge passat on relacionava l'homosexualitat amb la manca d'un rol patern ha provocat múltiples crítiques.
 
L'ACGIL assegura que "cada cop són més amplis els sectors de persones cristianes que han superat la visió arcaica i profundament discriminatòria cap a l'homosexualitat i la transsexualitat que tenen la gran majoria de jerarquies de l'església catòlica i d'algunes altres esglésies cristianes". En aquest sentit, l'associació es mostra esperançada perquè estan convençuts que "el camí de la inclusivitat i de la plena acceptació no té marxa enrere en el si de les comunitats cristianes".

L'associació convida el bisbe de Solsona i a "totes aquelles persones ancorades en el vell paradigma inhumà i discriminatori" que deixin "inflamar els seus cors per l'Esperit, perquè es deixin transformar, perquè arribin a l'amor en plenitud, l'amor de Déu, que estima entranyablement tot el que ell ha creat".