El projecte de les torres de la Llotja no té l'aval del Col·legi d'Arquitectes

El regidor Rafel Peris assegura que no és obligatori tot i haver assegurat que sí que constava el visat

Recreació de les dues torres
Recreació de les dues torres | Paeria
Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:13h
El projecte de les torres de la Llotja no té l'aval del Col·legi d'Arquitectes. Segons apunta aquest dimecres el diari La Mañana, aquesta documentació no consta i contravé, d'aquesta manera, l'article 14-B-2 de l'escriptura de compra-venda del solar destinat a les torres, del 12 de març de 2007, que fa referència a que “l'adjudicatari estarà obligat a trametre a la societat (CNC) una còpia del projecte tècnic visat que es tingui la intenció de presentar a l'Ajuntament de Lleida per obtenir la llicència d'obres”.

El rotatiu apunta que aquest visat no existeix, un extrem que no desmenteix el regidor de Comerç i president del CNC Rafel Peris, que assegura que el visat serà tramitat quan es presenti el projecte executiu i no ara, que no només s'ha presentat el projecte bàsic i el document en qüestió no és obligatori. Tot i aquestes paraules, Peris va assegurar durant la reunió del CNC del 10 de maig que el projecte sí que tenia l'aval de l'organisme.

Davant d'aquesta situació, el PDECat ha saltat com un ressorts per posar el crit al cel i acusar la Paeria de mentir i de fer les coses amb presses. En aquest sentit, el líder de la formació, Toni Postius, indica que el visat és el que garanteix el projecte arquitectònic i avala les obres alhora que considera que el projecte es va presentar per evitar que el solar passés a mans de l'Ajuntament de Lleida. El rotatiu també indica que el temps per tramitar un visat d'aquestes característiques va de quatre dies a una setmana.