Comença la campanya de recol·lecció del cereal d'hivern al Segrià

Agricultura estima una producció de blat i ordi similar al 2016 a les comarques lleidatanes

Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat a la 1:21h
Una màquina abocant el cereal segat
Una màquina abocant el cereal segat | ACN
Les màquines recol·lectores han iniciat aquest dimarts la sega del cereal d'hivern a les zones de secà més primerenques de la comarca del Segrià com és el cas d'Alfés, tot i que han estat pocs els cerealistes que ja han començat la collita i la majoria ho faran en els pròxims dies.

El gerent de la cooperativa Sant Salvador d'Alfés, Josep Ignasi Molló, preveu en aquesta localitat una collita "normal" en relació amb la mitjana dels últims anys però lleugerament inferior a la campanya passada en què els rendiments van ser d'entre 3.000 i 3.200 quilos per hectàrea, mentre enguany se situaran entre els 2.500 i els 2.800. Molló explica que les temperatures de l'hivern han estat correctes però la intensa calor que va fer pels volts de Setmana Santa ha acabat perjudicant una mica la planta en aquesta zona del Segrià.

Producció similar a la campanya 2016 a Lleida

Segons les primeres estimacions del Departament d'Agricultura, la producció de blat a la demarcació de Lleida se situarà enguany entorn a les 181.900 tones, una mica per damunt del 2016 en què va ser de 177.800 tones, mentre en el cas de l'ordi la producció prevista serà la mateixa que la campanya anterior, d'unes 390.500 tones. Així mateix, s'espera una producció de 6.750 tones de civada i 1.900 de sègol, respecte a les 4.500 i a les 2.000 de l'última campanya.

La cooperativa d'Alfés confia en un cert repunt dels preus

Pel que fa a preus, el gerent de la cooperativa Sant Salvador d'Alfés ha explicat que en les darreres setmanes s'ha vist un cert repunt, tendència que podria continuar en els pròxims mesos tenint en compte que s'espera una davallada de la producció de cereal d'hivern al conjunt de l'estat espanyol i pel fet que "també veníem d'uns preus molt dolents".