Balaguer declara la guerra als coloms amb dos falcons pelegrins

Els coloms i els ous poden arribar a representar el 50% de la seva dieta diària

Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:39h
Imatge d'un dels falcons
Imatge d'un dels falcons | Aj Balaguer
Balaguer compta des d’aquesta setmana amb una parella de falcons pelegrins, gràcies a l’acord entre el consistori i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en la seva lluita contra la proliferació de coloms a la ciutat.

Els coloms, igual que passa a la majoria de ciutats de Catalunya, són un problema per l’embrutiment d’edificis i mobiliari urbà amb el cost econòmic que això suposa; són causants d’al·lèrgies per la pols flotant i portadors de patògens. En aquest sentit, els falcons pelegrins són una de les solucions per la seva bona adaptació a les àrees urbanes i a la vegada serveixen per equilibrar certes poblacions d’aus de manera natural.

Els coloms i els ous poden arribar a representar el 50% de la seva dieta diària, i a més la seva presència ja evita moltes vegades que les aus niïn en aquestes zones urbanes.

Durant aquests primers dies, tècnics del departament i agents rurals s’encarregaran del seu seguiment i de alimentar-los fins que ja puguin actuar per ells mateixos, d’aquí a vuit o deu dies. Els falcons porten anells que permeten el seu seguiment.