El veí de Bellpuig acusat de matar el seu gendre accepta set anys de presó

S'ha acordat la pena entre totes les parts i també que compleixi la condemna en un centre psiquiàtric penitenciari

Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:55h
L'acusat de matar el seu gendre a Bellpuig
L'acusat de matar el seu gendre a Bellpuig | ACN
El veí de Bellpuig (Urgell) de 84 anys acusat de matar el seu gendre, de 60, ha acceptat set anys de presó, després que totes les parts hagin arribat a un acord. L'home ha acceptat sis anys de presó per un delicte d'homicidi i un any més per tinença il·lícita d'armes, en una vista de conformitat que s'ha dut a terme aquest dimarts 23 de maig a l'Audiència de Lleida.

Gràcies a aquest pacte, doncs, no caldrà celebrar el judici amb jurat popular, tal com va decidir l'Audiència el seu dia. Aquesta pena, menor a la prevista, ha estat possible, tal com ha explicat la seva advocada, Andrea Lombana, en aplicar-li l'atenuant de penediment i confessió i l'eximent semicompleta de trastorn mental, ja que segons els informes psiquiàtrics pateix un trastorn delirant de tipus persecutori. Tot i que l'acusat es troba actualment en presó provisional al Centre Penitenciari de Ponent, s'ha acceptat que sigui traslladat per complir la condemna a un centre psiquiàtric penitenciari. Ho haurà de decidir la jutgessa tot i que previsiblement serà a Barcelona o Tarragona.
 
El crim va tenir lloc el 30 de març de 2016, quan l'acusat, veí de Bellpuig, va matar el seu gendre després de dispara-li quatre vegades amb una pistola. L'home va reconèixer en la seva declaració judicial haver-ho fet perquè feia mesos que se sentia "perseguit" i el considerava "el causant de tots els seus problemes". Va explicar que el veia com el responsable que la seva empresa, Pretensats Gabernet, anés malament, ja que portava més d'un any i mig sense activitat. L'acusat creia que la víctima el ''boicotejava, l'assetjava constantment a casa i a l'empresa''.

L'acusat va narrar també com va matar el gendre; amb una pistola antiga del calibre 22 que feia uns mesos que sempre portava a sobre per aquesta mania persecutòria que diu que tenia, tot i que no disposava de cap llicència pel revòlver. I va afegir que ''no tenia ànim d'acabar amb la vida del seu gendre'', que se'n penedeix, és conscient que ha fet molt mal a la seva família i que tampoc sap ben bé perquè ho va acabar fent.