Colors de Ponent denuncia el bisbe de Solsona davant l'Observatori Contra l'Homofòbia

Xavier Novell va fer unes declaracions que vinculava l'homosexualitat amb la manca de la figura paterna

El bisbe Xavier Novell
El bisbe Xavier Novell | Arxiu
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:41h
El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha estat denunciat aquest dilluns pel col·lectiu Colors de Ponent, que ha portat les declaracions del prelat sobre l'homosexualitat davant l'Observatori Contra l'Homofòbia. El col·lectiu considera que "és una vergonya" que Novell hagi associat la "confusió d'orientació sexual" dels joves amb la manca de la figura paterna. Des del col·lectiu es considera "homòfobes" les declaracions del sacerdot i lamenten que marquin una línia a seguir per a molts cristians. 

El bisbe va escriure al full dominical que "hi ha rols i tasques flexibles, que s'adapten a les circumstàncies concretes de cada família, però la presència clara i ben definida de totes dues figures, femenina i masculina, crea l'àmbit més adient per a la maduració de l'infant".

En aquesta línia, el bisbe de Solsona, es preguntava si, el fenomen creixent de la confusió en l'orientació sexual de força nois adolescents no serà deguda a que, prenent les paraules del Sant Pare, "en la cultura occidental, la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada, esvaïda. Fins i tot la virilitat semblaria qüestionada". Aquest vincle entre homosexualitat i la manca de la figura paterna ha generat polèmica a les xarxes socials en les darreres hores.

​Davant d'aquestes paraules, l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, va assegurar que des del consistori es planteja declarar persona "non grata" Novell. La voluntat de Royes va rebre resposta per part de l'Ajuntament de Solsona, que va indicar que aquestes manifestacions del Paer eren "desafortunades".