Canvi contundent de temps: pluja, tempestes, calamarsa... i neu

El matí serà assolellat però les precipitacions començaran el migdia i escombraran el país d'oest a est | Localment descarregaran amb forta intensitat

Canvi de temps a la vista
Canvi de temps a la vista | Josep Maria Costa
Redacció
18 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:23h

Canvi de temps a la vista. Foto: Josep Maria Costa


Dijous amb canvi contundent de temps amb pluja, tempestes, calamarsa i, fins i tot, neu a alta muntanya. El dia, però, començarà amb un ambient assolellat que ens recordarà els darrers dies. Tanmateix, les precipitacions arribaran el migdia i escombraran el país d'oest a est.

Localment descarregaran amb intensitat i en alguns punts del país, especialment al terç nord, podran acumular a l'entorn de 30 litres –però poc o molt acabarà plovent a pràcticament totes les comarques-.

El Servei Meteorològic de Catalunya, per la seva banda, ha activat un avís per pluges intenses excepte al litoral gironí i tarragoní. La cota de neu, que inicialment estarà a l'entorn dels 2.000 metres, podrà baixar fins als 1.600, puntualment per sota.

El divendres el temps no acabarà de fer net –especialment al nord-est- i les temperatures baixaran respecte els darrers dies. Els termòmetres, però, es recuperaran entre diumenge i dilluns.