Marisa Xandri, nova presidenta del PP de Lleida

Els militants li donen la victòria amb un 64% dels vots per davant de Maria José Horcajada i avalen així el lideratge de Xavier Garcia Albiol

17 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:05h
Marisa Xandri, amb Garcia Albiol a Lleida
Marisa Xandri, amb Garcia Albiol a Lleida | PP Catalunya
Marisa Xandri ha estat escollida aquest dimarts nova presidenta del PP de la demarcació de Lleida amb un 64% dels vots. L'actual diputada al Parlament s'ha imposat a Maria José Horcajada i s'ha fixat com a objectiu recuperar a les eleccions municipals del 2019 "el terreny perdut" per la formació a nivell municipal. En aquest sentit, la nova líder popular lleidatana assegura que vol que el PP tingui llista a tots els municipis de Lleida. En total han votat 525 militants en aquests comicis interns.

​La victòria de Xandri, de 44 anys i llicenciada en periodisme, suposa també un aval al lideratge de Xavier Garcia Albiol, el líder del PP de Catalunya que va fer costat a Xandri enfront Horcajada, l'exregidora de la Paeria amb la qual s'havia alineat l'històric líder José Ignacio Llorens. Supervivent de la vella Alianza Popular, els moviments interns en l'organització lleidatana s'han mogut fins ara a l'entorn del veterà diputat.

Fa vuit anys, el 2008, Llorens va apostar per les actuals dirigents del partit, Dolors López, presidenta provincial, i la pròpia Xandri, diputada al Parlament, per apartar les restes de partidaris de l'òrbita de Josep Piqué, amb Horcajada al davant. Ara, però, el partit s'ha mogut en una altra direcció i ha decidit donar suport a Xandri, la successora "natural" de Dolors López al partit.