La Crida abandona la comissió de Serveis Públics pel «poc control» que fa la Paeria de les empreses

La formació acusa la presidenta d'aquesta comissió, Montse Mínguez, de "bloquejar en tot moment el treball del grup d'estudi"

Redacció
15 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:01h
Els dos regidors de la Crida per Lleida
Els dos regidors de la Crida per Lleida | Àlvar Llobet
La Crida per Lleida-CUP ha anunciat aquest dilluns que posa fi a la seva participació en la comissió de Serveis Públics de la Paeria per la "manca de voluntat per controlar les empreses concessionàries".

La formació independentista acusa la presidenta d'aquesta comissió, la tinenta d'alcalde Montse Mínguez, de "bloquejar en tot moment el treball del grup d'estudi, sense facilitar la informació econòmica i els convenis laborals dels serveis, a més dels mecanismes de seguiment i fiscalització que hauria d'estar exercint la Paeria". Així mateix, la Crida lamenta que en les sessions de la comissió no s'hagi inclòs la participació dels tècnics de cada servei. D'altra banda, el grup municipal ha iniciat una campanya per a la remunicipalització dels serveis municipals privatitzats.
 
La formació recorda que va impulsar a l'inici de l'actual legislatura la constitució d'un grup d'estudi sobre els serveis públics privatitzats -aigua, recollida de residus i transport urbà, entre altres-, aprovada al Ple de la Paeria de juliol del 2015. Aquesta Comissió tenia com a objectiu analitzar la situació econòmica i laboral i el compliment de les condicions establertes per contracte. No obstant, el grup municipal considera "que ha esdevingut una caricatura del que havia de ser un estudi de l'estat dels serveis i ha donat peu a propaganda de l'explotació del servei per part de l'empresa concessionària".

La Crida defensa que la Paeria "no destina recursos al seguiment dels serveis privatitzats ni tenen el personal necessari per a la seva fiscalització" –només en consta un a l'organigrama funcional de l’Ajuntament –. "Tot això respon a una intencionalitat política de l'equip de govern, com si els béns i recursos públics fossin de les concessionàries", asseguren des del grup municipal independentista.

Campanya "Servei públic o negoci privat?"

D'altra banda, el grup municipal ha presentat la campanya 'Servei públic o negoci privat?', amb la voluntat d'obrir el debat sobre la remunicipalització dels serveis privatitzats i assolir un acord social, polític i sindical ampli en aquest sentit. Amb aquesta campanya la formació desgranarà servei per servei en què consisteix la seva privatització, quant li costa al municipi i com retornar la gestió a mans públiques.