L'Església catalana demana que s'escoltin «les legítimes aspiracions del poble català»

Els bisbes consideren que "és un moment important perquè els governants i els agents socials facin gestos valents i generosos en favor del diàleg i la concòrdia"

Els bisbes catalans, en una reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense
Els bisbes catalans, en una reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense | CET
Redacció
13 de maig del 2017
Actualitzat a les 8:40h

Els bisbes catalans, en una reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense. Foto: CET


Pronunciament important el que ha fet aquest divendres la cúpula de l'Església catalana. Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense, presidits per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, demanen en una nota que "siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català, per tal que sigui estimada i valorada la seva singularitat nacional". Ho han reclamat a través d'un comunicat difós aquest divendres, després de la reunió celebrada per l'episcopat català.

Els prelats asseguren que "és un moment important perquè els governants i els agents socials facin gestos valents i generosos en favor del diàleg i la concòrdia". En aquest text, els religiosos també han defensat que "el veritable progrés dels pobles exigeix també l'eradicació de la corrupció" i han subratllat que "és absolutament prioritari i just" que es "combati" en "tots els àmbits públics del conjunt de l'Estat".

En la nota, els bisbes asseguren que estaran sempre "compromesos a cercar la comunió i el respecte mutu" i afirmen que creuen que és el que poden demanar a tothom. "Ens sentim hereus de la llarga tradició dels nostres predecessors, que els portà a afirmar la realitat nacional de Catalunya i alhora ens sentim urgits a reclamar de tots els ciutadans l'esperit de pacte i d'entesa que conforma el nostre tarannà més característic", han detallat.

Els bisbes de Catalunya proclamen que "ens dol i ens avergonyeix que la corrupció s'hagi pogut convertir en quelcom natural –com afirma el papa Francesc- fins al punt d'arribar a constituir una pràctica habitual en les transaccions comercials i financeres, en els contractes públics o en moltes negociacions que impliquen agents de les administracions públiques".