Lleida honora Sant Anastasi tot i la pluja

La cultura popular llueix en el seguici, amb els diferents elements festius de la capital del Segrià

Representants de l'Associació Lleidatana d'Handbol transportant Sant Anastasi
Representants de l'Associació Lleidatana d'Handbol transportant Sant Anastasi | ACN
Redacció
12 de maig del 2017
Actualitzat a la 1:09h
La ciutat de Lleida s'ha bolcat aquest dijous al matí en la celebració dels actes en honor a Sant Anastasi, patró de la ciutat que, malgrat la pluja han aplegat centenars de lleidatans. L'alcalde Àngel Ros i la corporació municipal han presidit els actes, que han començat amb el seguici d'anada a ofici, des de la plaça de la Paeria fins a la catedral.

En l'anada, ha estat acompanyat pels gegants de la ciutat, els Macers, la Bandera, les pubilles, els Heralds i Signífers amb el Penó i les Trampes i, finalment, la Banda Municipal. Posteriorment i després de la missa, la pluja ha obligat a seguir tots els actes previstos a la catedral, on s'ha dut a terme la tradicional ofrena floral al patró de la ciutat, iniciada per les pubilles, representant tots els barris, i que també ha comptat amb la participació de les entitats culturals i associacions i de tots els lleidatans que s'hi han volgut sumar.
 
El seguici ha donat pas a la missa solemne en honor al patró, que ha presidit el bisbe Lleida, Salvador Giménez. En l'eucaristia, amb el Petit Cor de la Catedral de Lleida, s'han cantat els antics goigs en lloança a Sant Anastasi. Mentre, els diferents grups culturals participants s'han concentrat a la plaça de la Catedral, perquè en acabar la missa, hi ha hagut una ballada conjunta de tots els elements festius i els balls del seguici quan surt la imatge del sant. Cada any és portada per una entitat diferent. Enguany, l'encarregada de fer-ho ha estat l'Associació Lleidatana d'Handbol.

Posteriorment, la pluja ha obligat a seguir tots els actes previstos a la catedral, on s'ha dut a terme la tradicional ofrena floral al patró de la ciutat, iniciada per les pubilles, representant tots els barris, que han mostrat el seu agraïment i respecte vers el sant i li han demanat la seva protecció. Seguidament, les entitats culturals i associacions i tots els lleidatans que s'han volgut sumar han participat en la tradicional ofrena de flors, mentre la Banda Municipal de Música de Lleida, sota la direcció d'Amadeu Urrea, ha amenitzat l'esdeveniment. Així mateix, els Castellers de Lleida han aixecat una torre també dins la catedral.

L'alcalde de Lleida i la regidora de Cultura, Montse Parra, han lliurat una reproducció de la figura de Sant Anastasi al bisbe i a l'Associació Lleidatana d'Handbol, com a portadores enguany de Sant Anastasi. Les pubilles han iniciat l'ofrena i li han seguit les entitats i la ciutadania que ha volgut dipositar les seves flors al sant. Com és habitual, quan s'han acabat les ofrenes, s'ha traslladat la imatge del patró a l'interior de l'església de Sant Joan.