La Sirollada desobeeix la Paeria i celebra el vermut de Festa Major amb alcohol

La plataforma d'entitats manté les activitats previstes en aquest espai tot i no haver obtingut l'autorització de servei de barra i cuina

Redacció
11 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:59h
Vermut de la Sirollada
Vermut de la Sirollada | ACN
La Sirollada ha celebrat aquest migdia coincidint amb el dia de Sant Anastasi –festiu a la ciutat de Lleida- el vermut de festa major davant de la plaça Blas Infante, malgrat no comptar amb l'autorització de l'Ajuntament de Lleida per vendre alcohol en aquest espai. Tot i que que l'activitat està inclosa dins el programa oficial d'actes de la festa major de Maig de la capital del Segrià, des de la Paeria no han autoritzat a la plataforma d'entitats poder portar a terme el servei de barra i cuina en aquest plaça i, per tant, vendre-hi alcohol, condició que ha acabat incomplint tal com ja havien anunciat des de la Sirollada.

El vermut popular, però, s'ha hagut d'interrompre durant una estona com a conseqüència de la tempesta que ha caigut a la ciutat. La Sirollada manté per dissabte al migdia el vermut i dinar popular previstos en el mateix espai, de la mateixa manera que la revetlla programada pel mateix dia al vespre, actes que també s'inclouen en el programa oficial de festes elaborat per la Paeria.

Un del responsables de la Sirollada, Marc Pera, ha assegurat que des de fa uns dies no han rebut cap més notificació per part de la Paeria i, per això, "ha quedat clar que els carrers seran sempre nostres i que la Sirollada és la festa major de la gent en lloc de la festa major elitista que ens està muntant l'Ajuntament de Lleida".

La plataforma, conformada per més d'una quinzena d'entitats lleidatanes, presenta un programa propi i alternatiu amb prop d'una vintena d'activitats diürnes, repartides entre Blas Infante i els Camps Elisis, durant la festa major de Lleida. D'aquesta manera i com porta fent en els darrers quatre anys, la plataforma pretén "abordar les festes majors actuals per transformar-les i fer-les veritablement populars", segons Pera.

Segons el programa de l'Ajuntament, la Sirollada organitza, amb el beneplàcit de la Paeria, dotze actes a la plaça Blas Infante de la ciutat, com ara el vermut d'aquest dijous, un vermut i dinar popular previst pel dissabte 13 a partir de dos quarts d'una del migdia o una revetlla el mateix dissabte 13 a partir de les nou de la nit. La plataforma manté la seva voluntat de portar a terme totes les activitats programades.