El Museu de Lleida exposa el valor patrimonial de la indumentària dels segles XVIII-XX

És una producció de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran que ja s'ha pogut veure a Balaguer, les Valls d'Àneu, Cervera i Tàrrega

Redacció
09 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:03h
Detall de l'exposició del Museu de Lleida
Detall de l'exposició del Museu de Lleida | ACN
El Museu de Lleida inaugura aquest dimarts una exposició d'una seixantena de peces de vestir d'entre els segles XVIII i XX, que mostren el valor patrimonial de la indumentària d'aquell segle i mig. La seva comissària, Rosa Figueras, ha explicat que gràcies als vestits exposats, provinents de diversos museus lleidatans, es pot comprovar com la roba de la dona estava considerada com un bé material que servia per mostrar la riquesa de la família. L'exposició és una producció de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran.

Es va inaugurar l'any passat a Balaguer, ha passat per les Valls d'Àneu, Cervera i Tàrrega i acaba ara a Lleida. El director del museu, Josep Giralt, ha explicat que la novetat de l'exposició a Lleida és que l'espai ha permès acompanyar-la amb una trentena de pintures i escultures provinents del Museu d'Art Jaume Morera de Lleida, a més de fotografies procedents de diverses institucions "que dialoguen amb el contingut de l'exposició". Entre elles, obres dels artistes Xavier Gosé, Jaume Morera, Baldomer Gili Roig, Miquel Viladrich o Santiago Rusiñol.
 
L'exposició "Vestir a la moda. Modes de vestir a les terres de Lleida (segles XVIII-XX)", produïda per la xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, vol donar a conèixer un moment de canvi en la indumentària a través d'objectes tèxtils conservats per les famílies com a béns preuats, que han passat de generació en generació i que han arribat als museus a través de donacions. L'exposició es podrà visitar al Museu de Lleida des del 9 de maig fins al 23 de juliol.