Punt i final

El Lleida empata 1 a 1 contra el València B i esgota les possibiltats de fer el play-off | Nierga ha marcat a la primera part i Aridai ha posat la igualada en els darrers minuts | El filial valencià ha merescut guanyar enfront d'un Lleida que ha completat un partit nefast

07 de maig del 2017
Actualitzat el 08 de maig a les 9:22h
El Lleida ha empatat aquest diumenge al València B
El Lleida ha empatat aquest diumenge al València B | Santi Iglesias

El Lleida no jugarà el play-off d'ascens a la Segona A. La victòria del Badalona aquest dissabte deixava l'equip virtualment fora de la promoció i amb l'única esperança de guanyar els dos partits que li quedaven i esperar la decisió del TAD, però els de Siviero no han fet els deures. Els lleidatans han empatat 1 a 1 aquest diumenge contra el València Mestalla i acabaran la lliga la setmana vinent amb un partit intranscendent contra l'Eldenc, un matx trist que serà l'epíleg d'una temporada molt poc lluïda. La nefasta primera volta ha condemnat els del Segrià, que tot i fer una excel·lent segona part de campionat no han pogut aconseguir l'objectiu marcat a inicis de temporada. El resum, clar; fracàs.

​El València ha sotmès el Lleida durant la primera part, però ha marxat al vestidor amb un resultat advers. El filial valencià ha dominat els locals i ha generat molt més perill que els de Siviero, poc ordenats en defensa i impotents a l'hora de desplegar el seu joc. Al minut nou, Araujo ha xutat al travesser i al 22, un tret de Cifu l'ha desviat de manera brillant Campos. El matx el dominava per complert el València, però una badada defensiva l'ha aprofitat Nierga per posar l'1 a 0 en el primer xut a porta. El gol no ha fet canviar el guió del partit, i els de visitants han seguit assetjant la porteria del Lleida, que ha hagut de defensar fins a deu córners en mitja hora. La pilota no li ha volgut entrar al filial, i la primera part ha acabat amb un marcador injust pel rival.

​La segona part ha començat més igualada, i el Lleida s'ha activat més en atac. Tot i això, a mesura que han anat passant els minuts el València s'ha tornat a fer amo del partit, i ha disposat de les millors ocasions per empatar. Al 64, Mir ha marcat en fora de joc i el linier, ben posicionat, ha anul·lat la jugada. No obstant, la defensa del Lleida ha continuat patint molt a causa de les internades dels visitants, que han arribat a tenir una possessió del 70%. En els darrers deu minuts, el filial s'ha bolcat en atac per aconseguir el gol i maquillar un partit que ha merescut guanyar. Ha trobat la sort a darrera hora amb una volea d'Aridai, que a afusellat Campos.

El punt guanyat deixa el Lleida amb 55 punts, a cinc del quart classificat. Sobre el terreny de joc ja no hi ha res a fer. Toca esperar la decisió que arribi dels despatxos, i tot i així tampoc s'asseguraria la promoció. Si el Badalona i el Balears empaten o guanyen, els jugadors del Lleida ja estaran de vacances el proper diumenge.