Suquet de verat amb cloïsses

Les receptes de la blocaire Dolors Mateu

Dolors Mateu
07 de maig del 2017
Actualitzat a les 0:53h
Suquet de verat amb cloïsses
Suquet de verat amb cloïsses | Dolorss Mateu
El Suquet és un guisat de pescadors que solien fer aquests per menjar amb el peix que havien capturat, en ocasions perquè estava malmès per la seva venda.

Ingredients per a 4 persones:

3 verats de ració (sobre 1 kg)
750 gr. de cloïsses
1 porro
2 grans d'all
3 tomàquets madurs
2 patates
½ l. de brou de peix
1 culleradeta de pebre vermell dolç
julivert
Sal, pebre negre
Una punteta de mel
Oli d'oliva verge extra
 
Poseu les cloïsses en aigua amb sal almenys mitja hora.
Netegeu els verats i traieu-ne 4 filets de cadascun (us ho poden fer a la peixateria), talleu cada filet en 2 parts.
 
En una cassola amb una mica d'oli, daureu la part blanca del porro picadeta, als 3-4 minuts poseu els alls picats, afegiu els tomàquets pelats, sense llavors i picats, una mica de sal, la mel i deixeu coure uns 5 -6 minuts.
 
Aparteu del foc i afegiu el pebre vermell, remeneu, poseu altra vegada al foc, afegiu les patates pelades i trossejades, regeu amb el brou de peix, salpebreu i deixeu bullir uns 20-25 minuts.
 
Introduiu els filets de verat, rectifiqueu de sal,  ho remenu amb cura i passats un parell de minuts afegiu les cloïsses escorregudes.
 Deixeu-ho  coure fins que s'obrin les cloïsses, tireu  julivert picat.
 
NOTA: Les cloïsses es deixen en aigua i sal perquè eliminin la terra que poguessin tenir.
** Els filets de verat mireu que no quedin espines.
** Les patates trossejades de mida de mos.
** Si cal afegiu més brou si us resulta una mica sec, al vostre gust.
** Si la salsa us resulta poc espessa es poden agafar un parell de trossos de la patata cuita, s'aixafen i s'afegeixen de nou a la cassola, engreixarà el brou.
 
Blog de cuina de la dolorss