L'espectacle «Cendres» de la companyia Plexus Polaire inaugura la Fira de Titelles de Lleida

El certamen acollirà fins diumenge 91 actuacions a càrrec de les 28 companyies participants en diferents espais distribuïts per la capital del Segrià

Redacció
06 de maig del 2017
Actualitzat a les 0:55h
Imatge de l'espectacle inaugural
Imatge de l'espectacle inaugural | ACN
La companyia franconoruega Plexus Polaire ha estat l'encarregada d'inaugurar aquesta nit la 28a edició de la Fira de Titelles de Lleida i ho ha fet al Teatre de l'Escorxador amb l'espectacle "Cendres", que d'aquesta manera s'ha pogut veure per primera vegada a l'estat espanyol. La producció relata la història d'un piròman a través d'un muntatge que combina ficció i realitat d'una manera interessada i pertorbadora.

Enguany, la Fira de Titelles compta amb la participació de 28 companyies, que oferiran fins diumenge un total de 91 actuacions per als diferents públics en els 26 espais distribuïts arreu de la ciutat de Lleida. D'entre els espectacles programats, sis seran estrena absoluta, tres estrena a l'estat espanyol i altres tres s'estrenaran per primer cop a Catalunya. A més, la fira comptarà amb l'assistència d'uns 160 programadors. L'organització espera superar els prop de 40.000 espectadors de l'any passat.
 
L'espectacle "Cendres" de la companyia Plexus Polaire ha inaugurat aquest vespre al Teatre de l'Escorxador la 28a Fira de Titelles de Lleida. Es tracta d'una coproducció franconoruega de gran impacte visual, sense text i que combina titelles convencionals amb altres de gran format. El muntatge és un thriller emocional que combina ficció i realitat d'una manera interessada i pertorbadora. La producció, basada en el llibre escrit per Gaute Heivoll i destinada al públic adult, relata la història d'un piròman. Quan Heivoll compara aquesta història amb la seva pròpia vida, emergeixen paral·lelismes subtils i ambigus. Darrera de múltiples incendis de cases descansa una narrativa íntima que examina el foc foll al fons de tot ésser humà. L'espectacle s'ha pogut veure a Lleida per primer cop a l'Estat.

Plexus Polaire també oferiran en el marc de la 28a Fira de Titelles de Lleida, en concret el dissabte, una master class sota el títol de "Manipulació en grup", dirigida a actors, actrius, titellaires i estudiants de teatre. El workshop girarà a l'entorn de la manera de donar vida als titelles a través de la precisió gestual i de moviments, i a la forma d'escriure una situació teatral per mitjà de jocs i improvisacions.

Lleida, capital dels titelles de Catalunya

Tot i que la inauguració de la 28a Fira de Titelles s'ha celebrat a la nit, divendres al matí ja ha arrencat el certamen amb diferents actuacions i altres activitats emmarcades en el programa.

Fins diumenge, Lleida esdevé un any més l'epicentre dels titelles a Catalunya amb un certamen més que consolidat i que compta enguany amb la participació de 28 companyies, tres més que en la darrera edició, que oferiran fins a 91 actuacions per als diferents públics (infantil, familiar, juvenil i adult) en els 26 espais distribuïts arreu de la capital del Segrià, al carrer, en places o en teatres de la ciutat. La fira segueix rebent companyies internacionals, fins a 5 en aquesta edició (procedents de França, la Xina, Anglaterra i Canadà), mentre 6 són de la resta de l'Estat, i 17 catalanes.