Hotels, joguines i advocats: les factures de Ros que denuncia el Comú

El Comú de Lleida reclama a l'alcalde de Lleida que expliqui els conceptes de les despeses que es van fer amb la caixa fixa d'alcaldia | Ros assegura que no té cap targeta de crèdit i que les despeses són per entitats o per la corporació

03 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:21h
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | Comú de Lleida
El Comú de Lleida ha denunciat que el govern de la Paeria va tirar de la caixa fixa d'alcaldia, els fons que disposen diverses persones del consistori per pagar despeses corrents, per fer pagaments que no haurien de pagar-se amb aquests diners. La formació ha explicat que l'executiu d'Àngel Ros no vol explicar els conceptes de les factures presentades, que pugen a gairebé mig milió d'euros des del 2006. En aquest sentit, els comuns han fet una relació de despeses fetes per la Paeria en els darrers anys, entre les quals s'hi troben hotels de luxe, joguines, advocats i diaris.

​Segons la informació facilitada pel Comú, la Paeria es va gastar 230 euros a l'Hotel ME Reina Victòria de Madrid, que té quatre estrelles així com uns altres 556 euros en un altre hotel, que no s'especifica quin és. En aquesta llista de factures que la Paeria no explica també s'hi reflecteixen 4.000 euros pagats l'any 2012 al despatx Sapena Abogados, 738 euros en joguines comprades a Toys Centre SL i 240 euros pel pagament de l'AMPA d'una escola i del conservatori municipal. Des del Comú asseguren que aquesta darrera factura correspon a la despesa per un escolar, del qui es desconeix el nom.

Diaris i pàrquings durant l'estiu

​En la relació de factures que la Paeria ha facilitat però que no explica en concepte de què són s'hi troba també 706 de la compra de diaris i pàrquing els mesos de juny, juliol, agost i setembre, encara que no s'hi especifica ni l'any ni tampoc la persona que va comprar la premsa ni la que va utilitzar l'aparcament.

Àngel Ros respon al Comú

L'alcalde ha assegurat a aquest diari que les despeses d'hotel que hi figuren en el llistat fan referència a estades "per treballs municipals" i que les factures de les joguines es vinculen als nens dels hospitals lleidatans pel dia 6 de gener, una tradició que assegura que continuarà fent-se al consistori. En aquesta línia, l'alcalde ha indicat que ell no té cap targeta de crèdit municipal i que les despeses són per entitats i per la corporació.