El Comú denuncia que la Paeria s'ha gastat més de 90.000 euros en dinars i sopars des del 2009

La formació alerta que el govern d'Àngel Ros ha gastat en bestreta de caixa gairebé mig milió d'euros en deu anys

03 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:21h
Els dos regidors del Comú de Lleida
Els dos regidors del Comú de Lleida | Àlvar Llobet
El Comú de Lleida ha denunciat aquest dimecres que la Paeria s'ha gastat 92.568 euros en dinars i sopars des de l'any 2009. La formació ha assegurat que l'executiu d'Àngel Ros ha pagat aquests diners amb les bestretes de caixa fixa, i ha demanat al consistori que faciliti la informació detallada per saber els conceptes d'aquesta despesa, que es concreta en 759 factures, 26 d'elles per un valor superior als 500 euros. 

Els dos regidors que té el grup municipal, Sergi Talamonte i Carlos González, han explicat també que el govern de la Paeria ha tirat d'aquesta caixa per pagar altres factures que no són de restauració i que des del 2006 pugen a 460.000 euros, una mitjana de 41.000 euros l'any. En aquest sentit, el Comú denuncia que, des de 2009 s'han gastat 96.902 euros en benzina amb aquest model de pagament de bestreta, 54.820 euros en autopistes, 4.889 euros en comissions bancàries, 4.434 euros en pàrquings, 4.355 euros en taxis i 2.533 euros en multes de trànsit.

​Els comuns han explicat que el govern d'Àngel Ros es nega a facilitar el detall d'aquestes factures, i han recordat que la Comissió de Garantia de Dret d'Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) va resoldre el passat 15 de febrer a favor de la cessió d'aquesta informació per part de l'executiu local, que va rebre la petició del Comú fa més de mig any.

​Sense aquesta informació no es poden saber en concepte de què són aquests pagaments fets per la bestreta de caixa, de manera que des del Comú s'han mostrat oberts a anar als tribunals per tal de "forçar" Ros a que doni el detall de les factures. El paer en cap, per la seva banda, considera que ja s'ha entregat tota la informació que es reclamava, i així ho va fer saber al ple del passat divendres, on va mostrar la seva voluntat de no donar més informació de la que ja tenen els dos regidors del Comú.

Què és la bestreta de caixa fixa?

​La bestreta de caixa és un fons del que disposen diverses persones del consistori i que serveix per abonar despeses corrents com dietes, material d'oficina o gasolina. Les persones que tenen accés a aquests diners han d'aportar les factures que avalin les despeses, que no són aprovades pel departament d'intervenció, que només es dedica a mirar si el volum de la despesa quadra amb les factures aportades.