La Paeria comença la «castellanització total» del web amb el programa de la Festa Major

L'executiu d'Àngel Ros va firmar amb C's el pacte del bilingüisme complet a final de la legislatura | El programa es pot consultar en quatre idiomes

03 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:39h
Imatge del cartell de la Festa Major
Imatge del cartell de la Festa Major | Paeria Lleida
El govern de la Paeria ha començat a implantar el castellà a la pàgina web del consistori amb el programa de la Festa Major, que tal com va demanar C's, s'ha publicat en quatre idiomes, català, castellà, francés i anglès. Aquestes opcions ja es van implantar durant les Festes de Tardor, si bé enguany adquireix més rellevància atès que la formació unionista ha pactat amb l'executiu local aquest any una castellanització total de tots els serveis municipals que es poden consultar via on-line.

La portaveu del grup unionista, Ángeles Ribes i la regidora de Cultura, Montse Parra, van firmar el pacte el passat mes de febrer. Ribes va assegurar aleshores que el seu grup municipal pretén que, a final de la legislatura, tots els tràmits que es puguin fer des del portal web de l'Ajuntament de Lleida "contemplin l'opció de fer-se en castellà". La idea va ser beneïda per Parra.

"El que volem és que el ciutadà tingui la llibertat per decidir l'idioma", va dir Ribes, que va posar el termini de dos any per instaurar el castellà en tots els tràmits digitals atès que "n'hi ha molts i el que no volem fer és col·lapsar els funcionaris".

​La Paeria defensa el bilingüisme perquè Lleida "és una societat moderna"

​En aquest sentit, La regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, va respondre a les acusacions de la Plataforma per la Llengua, que en un comunicat va carregar contra el pacte entre PSC i C's sobre el castellà al web del consistori.

L'edil va assegurar que el que s'implementa a la capital del Segrià ja es fa en altres ciutats com Barcelona o Girona, alhora que ha dit que les societats modernes són multilingües. "El multilingüisme és una font de noves oportunitats", va dir Parra.