Presó provisional pels tres acusats de lligar i apallissar dos homes en una casa d'Aitona

Una de les víctimes de l'assalt ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat i l'altra segueix a l'hospital

Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:31h
Un dels acusats de tràfic de drogues, robatori amb violència i lesions
Un dels acusats de tràfic de drogues, robatori amb violència i lesions | ACN
El jutge de guàrdia ha ordenat presó provisional sense fiança pels tres homes d'origen serbi acusats de lligar i apallissar dimarts dos homes, de la mateixa nacionalitat, en una casa d'Aitona. Tots tres han passat aquest divendres a disposició judicial i han negat els fets. En la seva declaració judicial han explicat que només es van defensar i que van ser els altres qui els van atacar. Se'ls acusa d'un delicte de tràfic de drogues i lesions.

També ha passat a disposició judicial una de les víctimes de l'assalt, que duia el braç embenat, però el jutge, en aquest cas, n'ha ordenat la llibertat amb càrrecs per un delicte contra la salut pública. Aquest acusat també ha negat els fets i ha dit que no es dedica al tràfic de drogues, tot i que els Mossos d'Esquadra van trobar a la casa una plantació de marihuana. Tots quatre han declarat amb l'ajuda d'un intèrpret. Cadascú hi ha estat entre vint i quaranta minuts. Falta per declarar al jutjat l'altra víctima, que segueix ingressada a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.
 
Els fets van tenir lloc passades les 12 hores del migdia en un habitatge del carrer Sinoga d'Aitona. Els veïns van avisar la policia en sentir crits a l'interior de l'immoble i després de trobar-se al carrer una de les víctimes, amb senyals d'haver estat lligada i emmordassada, demanant auxili. En arribar al lloc, els Mossos van trobar els dos homes que havien patit l'agressió i no va ser fins hores més tard quan la policia va detenir tres dels presumptes assaltats, tot i que no descarta que hi pugui haver més implicats en els fets.

Els dos veïns de l'immoble, també d'origen serbi, van ser detinguts després que els Mossos localitzessin al domicili una plantació interior de marihuana, fet que faria sospitar que podria tractar-se d'una venjança relacionada amb el tràfic de drogues.