La Paeria defensa la legalitat de les obres del Camp d'Esports tot i que es van començar sense projecte aprovat

La regidora, Montse Mínguez, assegura que el govern municipal no s'ha saltat cap llei i que el procés es va fer de manera transparent | Nega irregularitats i recorda que les obres del Camp d'Esports les va gestionar el Lleida Esportiu

28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:23h
El Camp d'Esports, amb la nova gespa
El Camp d'Esports, amb la nova gespa | Lleida Esportiu
El govern de la Paeria ha negat aquest divendres en el ple ordinari del mes d'abril qualsevol irregularitat en el procés de licitació i adjudicació de les obres de substitució de la gespa del Camp d'Esports. La regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, ha assegurat que tots els passos administratius es van fer correctament i amb total transparència, i ha recordat que el consistori va firmar un conveni amb el Lleida Esportiu, de manera que va ser el club qui va gestionar tot aquest procés.

Després que NacióLleida destapés el passat dilluns que els treballs es van iniciar sense un projecte aprovat i que el consistori va copiar el pressupost de l'empresa guanyadora, la regidora ha assegurat que l'informe tècnic que va fer la Paeria ja avalava l'inici de les obres, i ha tret ferro al fet que el projecte s'aprovés per decret d'alcaldia dues setmanes més tard de l'inici de les tasques de substitució de la gespa. Mínguez també ha posat l'accent en el fet que el consistori va actuar d'acord amb la llei, un extrem que ja va acreditar aquest diari en la informació en exclusiva que va publicar.

El consistori es va basar en la Llei de Subvencions i no en la Llei de Contractes del Sector Públic, una opció legal però que ha comportat les crítiques dels partits de l'oposició, que han lamentat la poca "pulcritud" i les "presses" amb que s'ha fet aquest procés. En la seva intervenció, l'alcalde Àngel Ros ha insistit en que la licitació va ser feta pel club, que la Paeria va supervisar les obres i que ara s'han de pagar. En aquest sentit, el Paer en cap ha admès la dificultat de trobar finançament, motiu pel qual s'ha hagut de fer un canvi en l'addenda per pagar Royal Verd, l'empresa que es va encarregar de fer les tasques de substitució de la gespa.

​El Comú acusa Ros d'aplicar "clientelismes i amiguismes"

​El grup que ha estat més dur contra el govern municipal ha estat el Comú de Lleida, que en veu del regidor Sergi Talamonte ha acusat l'executiu d'Àngel Ros de practicar el "clientelisme i l'amiguisme". L'edil també ha carregat pel fet d'haver "posat contra les cordes l'empresa i el club". En una tessitura similar s'ha posicionat la Crida per Lleida. El regidor Francesc Gabarrell ha admès tenir dubtes en relació a aquesta licitació i adjudicació, interrogants que també han mostrat els altres partits de l'oposició. ERC i el PDECat han criticat la manca d'informació aportada pel govern socialista en relació a aquest cas i a l'estat del Camp d'Esports, que és de titularitat municipal. El regidor del grup demòcrata, Paco Cerdà, ha atacat el govern local pel fet d'haver copiat el pressupost de l'empresa que va guanyar les obres i ha lamentat que algunes empreses lleidatanes encara no han cobrat pels problemes de trobar finançament.

PP i C's demanen pulcritud

​Els dos socis principals del govern de la Paeria, PP i C's, han lamentat la polèmica sorgida en la darrera setmana arran de la publicació de la informació, si bé han centrat el seu discurs en la necessitat de pagar a l'empresa que va fer les obres i que porta set mesos esperant per cobrar. Tan Joan Vilella com Ángeles Ribes han lamentat la manca de pulcritud a l'hora de fer aquest procés de licitació i adjudicació, però no han anat més enllà en les seves crítiques.

​El debat s'ha produït en el marc dels punts de cessió del Camp d'Esports al Lleida Esportiu i del canvi de model de finançament per pagar a Royal Verd. Aquest segon apartat ha estat aprovat amb els vots del PSC i PP, mentre que el PDECat, ERC i C's s'han abstingut i el Comú i la Crida han votat en contra.