La Diputació de Lleida, l’única sense borsa de treball

La moció d'ERC ha estat rebutjada pel PDECat i el PSC

Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 2:00h
Gilabert amb Reñé
Gilabert amb Reñé | ACN
Els vots contraris del grup del PDECat i les abstencions dels grups del PSC i UA han refermat la Diputació de Lleida com l’única de les quatre diputacions catalanes sense borsa de treball. La proposta d'ERC, adreçada a la creació d’una borsa de treball, pretenia garantir que l’accés a l’ocupació pública es faci mitjançant un sistema que reforci els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, i comptava amb el suport de la Junta de Personal de la Diputació.

El portaveu del grup, Jaume Gilabert, ha lamentat especialment el veto socialista a la proposta perquè "precisament va existir una borsa de treball en el període 2007-2011 durant la legislatura en què el PSC va estar a govern, i tenint en compte que en altres institucions governades pel mateix partit, com la paeria de Lleida, compten amb aquest servei".

En relació a les manifestacions del diputat Jordi Latorre, que ha afirmat que les darreres places ofertes a la Diputació s’han proveït via concurs, Gilabert ha detallat que "no és el mateix proveir places per convocatòria, que fer-ho disposant d’una borsa de treball". Fonts republicanes han afirmat que aquestes tres convocatòries, no s’adeqüen estrictament al que diu la normativa, ja que no es pot publicar cap convocatòria de proves selectives d’accés sense l’aprovació i publicació prèvia de l’oferta pública d’ocupació, cosa que no ha succeït.