La Diputació, en contra de la presència dels militars a la Fira de la Formació de Lleida

El vots del PDECat, ERC i la CUP han tombat la moció que havia presentat el PP

Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:18h
Imatge de l'equip de govern de la Diputació
Imatge de l'equip de govern de la Diputació | ACN
Els vots contraris del PDeCAT, ERC i la CUP han impedit aquest dijous en el ple de la Diputació de Lleida que prosperés la moció del PP en defensa de la participació de l'Exèrcit a la Fira Formació i Treball (F&T) de Fira de Lleida, de la qual se'n va celebrar l'11a edició la setmana passada.

Les tres formacions s'han mostrat contràries a la presència d'un estand de la institució militar en una fira de formació professional encarada a joves de secundària i de cicles formatius pels valors que transmet l'Exèrcit i entre els quals han citat els de "masclisme, homofòbia o patriarcat". PP, Cs, PSC i UA han donat suport al text, malgrat no ha estat suficient per a la seva aprovació.

Una protesta contra la presència de l'Exèrcit va protagonitzar la inauguració de l'onzena Fira de Formació i Treball F&T. Una trentena de persones membres de la Plataforma Desmilitaritzem l'Educació van fer un recorregut pel recinte firal darrera una pancarta amb el lema "Les armes no eduquen, les armes maten". Portaven armilles blanques i mascaretes perquè l'acció volia simbolitzar la "desinfecció de la fira del virus de l'Exèrcit".

La protesta va acabar davant de l'estand de les forces armades, protegit per Mossos d'Esquadra. Des de la Plataforma van demanar que sigui l'última vegada que l'Exèrcit tingui un espai a la fira perquè "aquest és un espai que no li pertoca, ja que es legitima i es publicita l'ús de la força davant dels joves", segons va dir el portaveu, Jaume Añé.