La Paeria admet que el nom de Royal Verd es va incloure al pressupost però ho desvincula de l'adjudicació

El regidor d'Urbanisme assegura que la referència a l'empresa es va fer per indicar els tipus de materials que es necessitaven | Àngel Ros diu que el procés s'ha fet sense cap irregularitat | La Crida per Lleida demana la compareixença de la regidora Montse Parra

26 d'abril del 2017
Actualitzat el 27 d'abril a les 0:40h
Imatge de les obres del Camp d'Esports
Imatge de les obres del Camp d'Esports | Lleida Esportiu
Els regidors de l'equip de govern de la Paeria han desmentit aquest dimecres que el procés de licitació i adjudicació de les obres de substitució de la gespa del Lleida Esportiu sigui irregular. Després que NacióLleida destapés que les obres es van començar sense l'aprovació del projecte i que el pressupost inclòs al plec de condicions estava íntegrament copiat de l'empresa Royal Verd, a qui es va donar l'obra, el regidor d'Urbanisme, Fèlix Larrosa, ha admès que el nom de la companyia apareix al pressupost elaborat pel consistori.

L'edil ha negat, però, que la inclusió del nom no es pot vincular amb l'adjudicació posterior a la mateixa empresa. En aquest sentit, el regidor socialista ha assegurat que les referències a marques o models de materials són habituals en els processos d'elaboració de pressupostos, de manera que, si la Paeria va escriure el nom de Royal Verd, ho va fer per clarificar el tipus de producte que es necessitava per fer les tasques de substitució de la gespa i sense cap voluntat d'encarregar l'obra d'entada. 

Tot i això, Larrosa manté silenci en relació a la còpia exacta que va fer la Paeria en d'altres apartats del pressupost de Royal Verd. En ambdós documents es detallen, per exemple, les mateixes marques de màquines i idèntics amidaments.

​La inclusió del nom de Royal Verd al plec de condicions el va poder fer l'equip de govern atès que el procés de licitació i adjudicació es va fer via Llei de Subvencions i no en base a la Llei de Contractes del Sector Públic, una normativa que encaixava amb les característiques de l'obra que es va executar i que prohibeix explícitament la menció de marques i patents".

​Per la seva banda, l'alcalde Àngel Ros, la regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, i el president del Lleida Esportiu, Albert Esteve, han assegurat que tot el procés s'ha dut a terme sense cap irregularitat i amb la concurrència i publicitat necessària per donar l'oportunitat a totes les empreses que es volguessin presentar per fer les obres.

La Crida demana la compareixença de Montse Parra

La Crida per Lleida ha sol·licitat formalment la compareixença urgent de la regidora d'Esports, Montse Parra, davant la Comissió de Transparència perquè expliqui el procés de contractació de les obres La formació demana també que "col·labori" i que "demostri amb tota la documentació corresponent" les explicacions que doni a la comissió.