Sara

Les receptes de la blocaire Dolors Mateu

Dolors Mateu
23 d'abril del 2017
Actualitzat a les 2:36h
Sara
Sara | Dolors Mateu
En lloc de la mona, podeu fer una Sara, fina i delicada.
 
Ingredients per a 8 persones:
Un pa de pessic genovès (aquí)

Per al almívar:
150 cc. d'aigua
300 gr de sucre
Conyac (opcional)

Per a la mantega ensucrada:
300 gr. de mantega pomada
300 gr. d'almívar
50 gr. de xocolata fondant

Per decorar:
ametlles filetejades
sucre llustre
Flors de pa 
 
Prepareu l'almívar : per això poseu en un cassó l'aigua i el sucre, deixeu que bulli un minut, sense remenar.
Retireu del foc i refredar.
 
Feu el pa de pessic genovès com us indico a la recepta (aquí) en un motlle d'uns 20-22 cm.
Està elaborat amb 4 ous, 120 gr. de sucre i 135 gr. de farina.
 
Prepareu la mantega ensucrada: Bateu la mantega sola durant uns 5-10 minuts, ha de quedar blanca.
Afegiu a poc a poc 300 cc. d'almívar fred i aneu treballant la barreja.
 
Prepareu mantega ensucrada amb xocolata: barregeu una mica de mantega ensucrada ja elaborada amb la xocolata fondant desfeta prèviament al microones.
 
Munteu el pastís

Partiu el pa de pessic per la meitat horitzontalment, barregeu 50cc. de conyac amb 50 cc. d'almívar i pinzelleu les dues parts.
Esteneu una capa de mantega ensucrada de xocolata i munteu  de nou el pa de pessic.
Pinteu tota la superfície del pa de pessic amb la barreja d'almívar i conyac.
Repartiu la mantega ensucrada, que ho cobreixi bé tot.
Cobriu amb les ametlles filetejades lleugerament torrades al forn.
Repartiu el sucre glacé amb ajuda d'un colador fi.
Decoreu amb les flors.
 
NOTA:  Al almívar si hi ha nens ometre el conyac.
** La mantega pomada és la que ha estat a temperatura ambient i queda tova.
** Per torrar les ametlles estendre aquestes en una placa de forn i a uns 160º amb forn preescalfat, deixeu que es torrin, però aneu vigilant ja que es fan de seguida.
** Si us sobra almívar, mantega ensucrada, mantega ensucrada xocolatada, almívar per mullar el pastís, es pot guardar en un recipient tapat a la nevera, o bé congelar-se.  
 
Blog de cuina de la dolorss