Lleida celebra la Diada de la Cultura Popular

El Pati de les Comèdies acollirà diverses manifestacions culturals de la cultura popular i tradicional de la ciutat, en una jornada festiva que enguany es presenta com l’avantsala de la celebració de Sant Jordi

Imatge de lo Marraco
Imatge de lo Marraco | Paeria
Redacció
22 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:20h
La ciutat de Lleida celebrarà aquest dissabte la Diada de la Cultura Popular. La Paeria ha coordinat un programa que inclou tallers i activitats, obertes a la ciutadania, per conèixer les diverses manifestacions de la cultura popular i tradicional de la ciutat.

A partir de les 11.00h i fins les 13.30h s’aniran alternant les propostes de les entitats que enguany col·laboren amb la Diada de Cultura Popular, que són l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, els Amics dels Gegants de Lleida i lo Marraco, l’Associació de la Festa de Moros i Cristians, el Ball de Cavallets de Lleida, l’Aula de Sons de Lleida, els Capgrossos de Lleida, la Casa dels Gegants, l’Esbart Dansaire Sícoris "Ballet ciutat de Lleida" i els Gegants de Lleida.

Durant el matí es podrà visitar de forma gratuïta la Casa dels Gegants, amb les diferents colles que formen el seguici de la ciutat, alhora que els més petits podran participar en els tallers per elaborar les seves pròpies màscares amb les imatges dels Gegants, els personatges més alts del seguici, i dels Capgrossos, dels més divertits, a càrrec dels Amics dels Gegants de Lleida i lo Marraco i els Capgrossos de Lleida.

Hi haurà un altre taller de construcció de fanalets, promogut per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. L’Associació de la Festa de Moros i Cristians presentaran la nova edició de la seva emblemàtica festa, que enguany se celebrarà els dies 20 i 21 de maig. L’Esbart Dansaire Sícoris "Ballet ciutat de Lleida" i el Ball de Cavallets donaran a conèixer les seves coreografies i evolucions a través d’uns tallers per aprendre aquest ball popular i la dansa catalana.
Així mateix, l’Aula de Sons i els Gegants de Lleida uniran esforços per fer ballar el gegants Berenguer i Violant, al ritme dels timbals que tocaran els professors de l’Aula, un instrument que durant el matí també hauran ensenyaran a tocar.