El tren de la Pobla augmenta més d'un 60% la seva venda de bitllets online

Durant el primer trimestre d'enguany ja s'han venut 597 bitllets online, quan en 6 mesos de l'any 2016 se'n van vendre 372

Redacció
12 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:27h
El nou tren de la Pobla, al seu pas pel Pallars Jussà
El nou tren de la Pobla, al seu pas pel Pallars Jussà | FGC
El servei de la línia Lleida-la Pobla de Segur de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) incrementa progressivament el seu nombre d'usuaris. Des del mes de juliol de 2016, quan FGC es va fer càrrec de la gestió integral de la línia, la bona acollida per part del territori i la confiança en el nou servei ferroviari ha anat en augment amb increments significatius d'usuaris durant els primers mesos de funcionament

Un bon indicador d'aquesta tendència són les xifres de la venda de bitllets online a través del web lleidalapobla.fgc.cat. D'aquesta manera, entre juliol i desembre de 2016 van ser 372 els clients que van adquirir el seu bitllet per aquesta via. En el primer trimestre de 2017 ja són 597 els bitllets venuts online, fet que representa un increment del 60,48%.

Els atractius turístics, culturals o de lleure que ofereix la línia Lleida-la Pobla a través del Turistren dels Llacs afavoreix la venda de bitllets online de grups que adquireixen els títols directament des del seu punt d’origen. Entitats excursionistes, grups escolars, escapades gastronòmiques... són molts els col·lectius que es mostren interessats per aquesta modalitat de compra dels títols de transport que permet programar el seu viatge de manera anticipada, ràpida i senzilla.

A més de l'innovador sistema de venda de bitllets online, la línia Lleida-la Pobla de Segur s'ha caracteritzat els últims mesos per incorporar solucions tecnològicament innovadores per l'operació del servei i el manteniment de les infraestructures. D'aquesta manera, es geolocalitzen en temps real la situació dels trens per satèl·lit o es fan inspeccions dels talussos i d'altres elements de la xarxa amb l'utilització de drons.