El col·lectiu gitano reclama acabar amb l'assentament de barraques de Lleida

La vicepresidenta de l'àrea de la dona de la FAGiC, Francisca Domingo, demana reallotjar les deu famílies que viuen en cases de cartró i uralita

08 d'abril del 2017
Actualitzat a les 19:35h
Francisca Domingo, al Parlament
Francisca Domingo, al Parlament | Parlament
La vicepresidenta de l'àrea de la dona de les Associacions Gitanes de Catalunya, Francisca Domingo, ha reclamat aquest dissabte l'eliminació de l'assentament de barraques a Lleida i el reallotjament de les deu famílies que hi viuen. En l'acte que s'ha celebrat al Parlament amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano, Domingo ha indicat que aquesta zona de la capital del Segrià existeix des de fa dues dècades, alhora que ha explicat les dures situacions de vida dels gitanos que viuen en aquestes barraques, "fetes amb cartrons i uralita".

En aquest sentit, la vicepresidenta ha assegurat que en aquest espai no hi ha ni llum ni aigua corrent, un fet que afecta en especial els menors, que pateixen els efectes del fred a l'hivern i de la calor a l'estiu. Domingo ha reclamat al govern de la Paeria un "habitatge digne" per aquestes persones que malviuen a les barraques, per bé que ha recordat la tasca de l'executiu local, que en els darrers anys ha reallotjat una desena de famílies. "S'ha fet una gran tasca", ha dit Domingo.

 
 

Canal Parlament|Parlament de Catalunya