L'alcalde de Solsona anuncia que no es presentarà a la reelecció

David Rodríguez diu que tornarà a l'empresa privada quan acabi el manda

David Rodríguez, alcalde de Solsona
David Rodríguez, alcalde de Solsona | Ramon Estany
Ramon Estany
07 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:03h

David Rodríguez, alcalde de Solsona Foto: Ramon Estany


En el decurs d'un dinar amb representants dels mitjans de comunicació, l'alcalde de Solsona, el republicà David Rodríguez, ha anunciat aquest divendres al migdia que ja no es presentarà a la reelecció a les properes municipals, i en conseqüencia, deixarà la política activa. Rodríguez, que ha donat la notícia explicant que se sent el més vell de la llista per antiguitat, creu que ja li toca fer un pas al costat.

Rodríguez ha subratllat que sempre ha pensat que "a la política s'ha de saber entrar i sortir", i creu que aquest és un bon moment per anunciar aquesta decisió, ja que així és podrà treballar amb temps el relleu. Un relleu que no ha volgut especificar qui o quins són els candidats d'ERC més idonis per encapçalar la llista de les properes municipals, ja que segons l'alcalde, "hi ha un grup a dins i a fora de l'ajuntament que ho poden fer bé".

Rodríguez també ha recalcat que "Esquerra és favorita per guanyar les properes eleccions per la feina feta", que "tenim un bon equip comarcal" i que "Esquerra és la primera força política a Solsona". Per tot això, Rodríguez creu que és un bon moment per plegar, una decisió que ha estat molt meditada i que ja va posar damunt la taula l'endemà de les darreres eleccions municipals.

Valorant la seva etapa a la política municipal, i darrerament al Parlament, Rodríguez ha dit que se sent molt afortunat, per qué "he tingut l'oportunitat de ser alcalde de la meva ciutat" i "he donat tot el que tenia, content del que hem fet". Quan plegui, David Rodríguez tindrà 52 anys, i tornarà a la feina que tenia abans d'alcalde, a l'empresa SIMET.

La seva incorporació a l’Ajuntament es va iniciar el juny del 2007, amb el pacte de govern entre les forces d’ERC, El Comú i PSC. Va ser regidor de Salut, Acció Social i Comunicació des d’aquell any i fins al moment d’assumir l’alcaldia, el 23 de gener de 2010, arran de la prematura defunció de l’alcalde Xavier Jounou i Bajo. Durant aquell període també va ser conseller comarcal d’ERC. En les eleccions municipals del 22 de maig de 2011, Rodríguez va revalidar l’alcaldia amb majoria absoluta, igual que en les del 24 de maig del 2015, moment a partir del qual va encetar el seu tercer mandat.