Àngel Ros, l'alcalde que no es retira

El paer en cap ha anunciat per sorpresa la seva intenció de tornar-se a presentar com a candidat a les municipals del 2019 i obliga a posicionar-se a aquells que veien bé un relleu al capdavant del PSC de Lleida

04 d'abril del 2017
Actualitzat el 05 d'abril a la 13:41h
Àngel Ros, aquest dimarts durant la conferència
Àngel Ros, aquest dimarts durant la conferència | Àlvar Llobet
Àngel Ros ha utilitzat la conferència que anualment li organitza el Col·legi de Periodistes per anunciar que té intenció de tornar a ser candidat a l'alcaldia de Lleida l'any 2019. Havia dit en diverses ocasions que se sentia amb forces per seguir comandant la capital del Segrià, i ja havia donat una pista el passat mes de setembre quan va cedir la primera secretaria del PSC de les Terres de Lleida a Òscar Ordeig argumentant que la seva prioritat era la Paeria. Aquest dimarts ha resolt el dubte i, de passada, ha tancat un debat sobre la successió que començava a prendre forma entre les bambolines de l'ajuntament. 

Ros ha matat la qüestió abans que els periodistes afilessin les plomes i els seus rivals tinguessin temps d'anar a comprar el pa que haguessin sucat veient les operacions de politiqueria interna que s'haguessin viscut a can socialista en els propers mesos. No s'ha arribat a l'equador de la legislatura i l'alcalde ja ha dit que vol seguir aspirant a ser l'amo i senyor de la cadira més gran. Ho ha fet per sorpresa i amb dues condicions que han sonat, només, a arguments d'un gentilhome que pretén quedar bé amb les persones del seu entorn; el partit i la família. "Si el partit m'ho proposa i la meva família em recolza, em presentaré a les properes eleccions municipals", ha dit textualment el Paer en cap. Algú creu que la família no el recolzarà i que el PSC, (partit que presideix), s'enfrontarà a ell per foragitar-lo de la carrera política a la seva pròpia ciutat?

​L'alcalde de Lleida ha jugat amb vista, i ara obliga a posicionar-se a aquells que, portes endins, advocaven per un relleu a la candidatura del PSC, dominada en la darrera dècada per un Ros que ha anat perdent aquella inicial aurèola de brillant professional que es dedicava a la política per acabar esdevenint un alcalde picat pel verí del poder i envoltat per un estol de regidors poc proclius a dur-li la mínima contrària. Qui serà el valent que li dirà ara que no es pot presentar? Iceta? és un soci que li va donar la presidència del partit. Ordeig? li va donar la primera secretaria del PSC de les Terres de Lleida.

ÀngelRos fa descarrilar Fèlix Larrosa

​Un nom que ha sonat en els darrers mesos ha estat el de Fèlix Larrosa, el regidor d'Urbanisme de la Paeria que s'havia posicionat en privat (i en algun gest públic) per ser l'home que agafés el relleu. Larrosa i Ros han estat en cordes diferents, i l'edil creia que li havia arribat el moment de prendre les regnes d'aquella candidatura que un dia li van prometre a Marta Camps, l'eterna successora de Ros que no va saber esperar el seu torn i que va protagonitzar la baralla política més agra de la història de la política lleidatana. Larrosa va moure's al costat de Núria Parlon per situar-se a la pole position, i encara que la jugada li va fallar, el regidor ha seguit buscant la visibilitat apostant per liderar el PSC de la ciutat de Lleida malgrat la poca gràcia que li feia a Ros.

​Larrosa estava aquest dimarts a primera fila, i ha escoltat, com tots, la intenció del Paer en cap. Àngel Ros es marca l'objectiu del 2019 i es descobreix, dos anys abans d'acabar la legislatura, com el rival a batre pels seus rivals polítics.