Pagès editors presenta una seixantena de novetats per Sant Jordi

L'editorial lleidatana assegura que estan en un "moment d'optimisme" després de dos anys de recuperació de vendes

Redacció
01 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:16h
Imatge de diversos autors de Pagès editors
Imatge de diversos autors de Pagès editors | ACN
Pagès Editors presenta per aquest Sant Jordi 61 títols nous publicats des de la tardor. La directora de l'editorial lleidatana, Eulàlia Pagès, assegura que encaren en dia del Llibre en un "moment d'optimisme" després que els dos últims anys s'hagin recuperat les vendes, que van patir una caiguda del 40% durant els anys més forts de la crisi. Una altra dada positiva que ha destacat la directora és que en els últims dos anys també hi ha hagut un increment del 4% de lectors en català. L'editorial confia que, si el temps acompanya, el Sant Jordi d'enguany sigui "una jornada molt positiva".

"Que caigui en diumenge no ha de ser cap problema, al contrari, la gent tindrà tot el dia per passejar i mirar els llibres amb més tranquil·litat", ha afirmat. D'altra banda, Eulàlia Pagès també ha remarcat que l'editorial continua amb el doble objectiu de publicar obres d'autors consolidats i alhora "donar oportunitats a noves veus perquè es creï una nova generació d'autors lleidatans amb projecció nacional". Aquest divendres la seu de l'editorial ha reunit una vintena dels escriptors que presenten novetats per donar el tret de sortida a la campanya de Sant Jordi.
 
Segons Eulàlia Pagès, els últims dos anys les vendes han remuntat un 2-3%, "que no és gaire però vol dir que la tendència comença a invertir-se". La directora de l'editorial recorda que les dues setmanes al voltant de Sant Jordi representen el 10% de la facturació anual i confia que la diada d'aquest 2017 sigui positiva: "estem contents amb les publicacions noves que hem tret i, si fa bon temps, coincidint que és diumenge i la gent podrà passejar més tranquil·lament, pensem que podrà ser un bon any".

De tots els llibres publicats des de la tardor passada, Pagès editors ha editat 20 títols de narrativa, 9 de poesia, 21 d'assaig i història, 8 llibres gràfics i 3 de la col·lecció infantil i juvenils. Durant tot l'any, l'editorial centra els seus esforços en consolidar alguns dels autors més importants del seu catàleg, però també ha intentat sumar i donar veu a les noves figures literàries emergents.

L'esmorzar literari de Pagès editors donarà el tret de sortida al Sant Jordi

Pagès editors acollirà el dia 23 d’abril a les 10:30 el tradicional esmorzar de Sant Jordi. A l'acte, que dona el tret de sortida a la diada, estan convidats tots els autors que constitueixen el catàleg de l'editorial. L'escriptor convidat serà enguany Francesc Torralba, un dels autors més importants de Pagès editors. A la jornada, també hi participarà la Coral Shalom, que interpretarà dues cançons per amenitzar la diada.

Francesc Torralba i Roselló és doctor en Filosofia i doctor en Teologia. És professor de la Universitat Ramon Llull i al llarg de la seva trajectòria ha rebut diferents premis i reconeixements. Ha publicat una quarantena de llibres, entre els quals destaca Rostres de silenci, Cent valors per viure, La Biblioteca Francesc Torralba i L'art de saber escoltar, traduït a l'alemany, francès, italià i castellà i del qual se n'han venut 15.000 exemplars en català.