PSC, C's i PP rebutgen la retirada de la simbologia militar dels espais públics de Lleida

Les tres formacions han tombat la moció presentava per la plataforma Desmilitaritzem l'Educació

Joan Vilella, del PP, i Àngel Ros, del PSC
Joan Vilella, del PP, i Àngel Ros, del PSC | Comú de Lleida
Redacció
01 d'abril del 2017
Actualitzat a les 2:17h
​Els grups municipals del PSC, C's i el PP han tombat en el ple d'aquest divendres la moció de la Plataforma Desmilitaritzem l'Educació per la Declaració de "Lleida, ciutat de cultura de pau". El text proposava la retirada de la simbologia militar de les instal·lacions municipals i espai públic, així com no cedir cap instal·lació municipal o via pública per a actes de l'Exèrcit com podria ser els pavellons de Fira de Lleida en el cas de la Fira Formació i Treball. Membres de la plataforma que ha presentat la moció han desplegat una pancarta amb el lema "les armes no eduquen, les armes maten".

​Tot i la proposta, el sentit del vot de l'equip de govern ja es coneixia després que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, defensés la presència de l'exèrcit a la Fira de la Formació Professional assegurant que "donaven feina". Les declaracions de l'alcalde van ser motivades per la petició que es va fer des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de vetar l'exèrcit espanyol de la fira.

En una carta firmada per la directora general de joventut, Marta Vilalta, es demanava que es fixessin uns criteris en les bases de participació, "quan s'escaigui la revisió", per tal que s'especifiquessin que tots els participants al certamen fossin garants de la cultura de l'educació, de la pau i que respectin els drets humans i els principis d'igualtat. Vilalta justificava aquest argument en base a la moció 55/XI aprovada al Parlament de Catalunya que defensava la desmilitarització del país i la negativa a que l'exèrcit estigués present en espais educatius o de formació.