El PDECat demana «fets» a Rajoy en relació a la millora de la N-240

Els alcaldes garriguencs Enric Mir i Antoni Villas consideren que "les paraules se les endú el vent", i mostren el seu escepticisme

Imatge d'una de les mobilitzacions
Imatge d'una de les mobilitzacions | ACN
Redacció
29 de març del 2017
Actualitzat a les 19:11h
Els alcaldes del PDECat de les Borges Blanques i Juneda, Enric Mir i Antoni Villas, respectivament, han expressat la seva "incredulitat" davant el compromís expressat aquest dimarts pel president espanyol Mariano Rajoy de millorar l'N-240 entre Lleida i les Borges Blanques durant l'actual legislatura. El també president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, ha reclamat "fets i no paraules", tot recordant que "hi ha massa acords incomplerts sobre l'N-240, que després de tants anys continuem amb la mateixa realitat".

Per la seva banda, l'alcalde de les Borges i president de la plataforma Prou Morts a l'N-240 ha manifestat que "sembla que l'Estat ara té interès en arreglar les nostres carreteres però tenim un gran escepticisme en el sentit que aquestes intencions siguin només polítiques i no una prioritat imprescindible i urgent pel territori". En aquest sentit, Mir ha demanat "més concreció en "l'execució de les inversions anunciades" per Rajoy.
 
En el marc de la jornada "Connectats al futur" celebrada aquest dimarts a Barcelona, el president del govern espanyol va anunciar un paquet d'inversions a Catalunya, entre les quals es detallava l'execució d'obres de millora a l'N-240 entre Lleida i les Borges Blanques. Concretament, es feia referència al desdoblament o duplicació d'aquest tram de carretera, "la qual suposarà una inversió de 56 milions d'euros dels quals 5,5 milions s'haurien d'invertir aquest mateix any, 25 milions el 2018 i uns altres 25 durant l'exercici del 2019, segons han remarcat des del PDeCAT.

Davant aquest anunci, els dos responsables municipals i membres del comitè executiu del PDeCAT de la vegueria de Lleida han mostrat la seva "incredulitat" ja que "fa anys que és una obra que ha estat pressupostada però mai executada", segons han assenyalat Villas i Mir. Des de la formació recorden que estan treballant, des de fa anys, per aconseguir la millora de l'N-240 i acabar amb aquesta reivindicació històrica del territori, "escoltant les peticions i defensant-les a través d'iniciatives parlamentàries al Congres i al Senat, reunions amb el Ministeri de Foment, amb l'aprovació de mocions a les institucions, i encapçalant cada mes la manifestació que organitza la Plataforma Prou Morts a l'N-240, entre d'altres".